21.08.2014 - 06:00
Ingredients (per a 4-6 persones):
1 kg de figues de moro
250 g de sucre mascavo
El suc d’una llimona
1 vas d’aigua (200 ml)
3 clares d’ou de gallines felices
Elaboració:
Primer fem un almívar disolent en un cassó el sucre en l’aigua, i tenint-ho a foc suau durant uns 15 minuts sense deixar de remenar, sobretot, per tal d’evitar que ens caramelitzi. Quan hagi espessit, retirem del foc, deixar refredar a temperatura ambient, i després el posem a la nevera; el necessitarem fred.
Seguidament, hem d’obtenir polpa de les figues de moro. Pelem les figues assegurant-nos que hem eliminat totes les espines, les tallem a trossos i les passem pel passapuré per tal de descartar totes les llavors.
Obtinguda la polpa, la mesclem amb l’almívar fred i el suc de la llimona, i ho introduïm al congelador tenint cura de remenar de tant en tant, fins a obtenir una mena granissat. En aquest punt és quan muntem les clares d’ou a punt de neu amb la batedora, després les barregem curosament amb el granissat, i ja podrem servir el sorbet.
Consells i trucs:
Pots reduir les mides dels ingredients si ets solter/a o vius en parella, fent servir una clara d’ou per quantitats inferiors als 350 g de figues de moro. El sucre el pots reduir proporcionalment partint d’aquesta recepta.
Ho explica Marc Estévez al llibre ‘Deliciosa natura‘ (Cossetània).