Sorbet de figues de moro

  • Del llibre 'Deliciosa natura' de Marc Estévez (Cossetània)

VilaWeb
Redacció
21.08.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Ingredients (per a 4-6 persones):

1 kg de figues de moro

250 g de sucre mascavo

El suc d’una llimona

1 vas d’aigua (200 ml)

3 clares d’ou de gallines felices

Elaboració:

Primer fem un almívar disolent en un cassó el sucre en l’aigua, i tenint-ho a foc suau durant uns 15 minuts sense deixar de remenar, sobretot, per tal d’evitar que ens caramelitzi. Quan hagi espessit, retirem del foc, deixar refredar a temperatura ambient, i després el posem a la nevera; el necessitarem fred.

Seguidament, hem d’obtenir polpa de les figues de moro. Pelem les figues assegurant-nos que hem eliminat totes les espines, les tallem a trossos i les passem pel passapuré per tal de descartar totes les llavors. 

Obtinguda la polpa, la mesclem amb l’almívar fred i el suc de la llimona, i ho introduïm al congelador tenint cura de remenar de tant en tant, fins a obtenir una mena granissat. En aquest punt és quan muntem les clares d’ou a punt de neu amb la batedora, després les barregem curosament amb el granissat, i ja podrem servir el sorbet.

Consells i trucs:

Pots reduir les mides dels ingredients si ets solter/a o vius en parella, fent servir una clara d’ou per quantitats inferiors als 350 g de figues de moro. El sucre el pots reduir proporcionalment partint d’aquesta recepta.

Ho explica Marc Estévez al llibre ‘Deliciosa natura‘ (Cossetània).

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any