Coca de porro i tomàquet amb sajolida

  • Del llibre 'Deliciosa natura' de Marc Estévez (Cossetània)

VilaWeb
Redacció
20.08.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Ingredients (per a 4 persones):

125 ml de llet vegetal de civada

125 ml d’oli d’oliva

60 ml d’aigua

500 g de farina fluixa (W 90-110)

1 sobre (17 g) de llevat de pastisseria

Un pessic de sal marina

… I per al farciment:

3 porros

4 tomàquets madurs tipus pera

Brots tendres de sajolida

10 g de sucre integral panela

Oli d’oliva verge extra

Un pessic de sal marina

Elaboració:

Primer, preparem la massa de la coca. Mesclem els ingredients seguint l’ordre exposat, començant per la beguda de civada i acabant pel pessic de sal. Pastem amb les mans enèrgicament fins a obtenir una bola de pasta homogènia, que deixarem reposar en un lloc calent sense corrents d’aire.

Estirem la massa amb un corró per aconseguir la forma i gruix desitjats. Tallem a rodanxes força primes els tomàquets madurs i els porros, i els col·loquem sobre la massa, ben repartits. Tot seguit escampem els brots tendres de sajolida, el sucre, el pessic de sal, i hi afegim un raig d’oli d’oliva verge extra. Preescalfem el forn a 180º i la posem a coure durant 30 minuts.

Consells i trucs:

El llevat de pastisseria no és altra cosa que un impulsor, sovint a base de bicarbonat sòdic o cremor tàrtar. És la versió saludable del popular Royal. D’altra banda, la beguda vegetal de civada es pot substituir per llet de vaca, en cas que en prengueu i la tingueu més a mà.

Ho explica Marc Estévez al llibre ‘Deliciosa natura‘ (Cossetània).

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any