20.08.2014 - 06:00
Ingredients (per a 4 persones):
125 ml de llet vegetal de civada
125 ml d’oli d’oliva
60 ml d’aigua
500 g de farina fluixa (W 90-110)
1 sobre (17 g) de llevat de pastisseria
Un pessic de sal marina
… I per al farciment:
3 porros
4 tomàquets madurs tipus pera
Brots tendres de sajolida
10 g de sucre integral panela
Oli d’oliva verge extra
Un pessic de sal marina
Elaboració:
Primer, preparem la massa de la coca. Mesclem els ingredients seguint l’ordre exposat, començant per la beguda de civada i acabant pel pessic de sal. Pastem amb les mans enèrgicament fins a obtenir una bola de pasta homogènia, que deixarem reposar en un lloc calent sense corrents d’aire.
Estirem la massa amb un corró per aconseguir la forma i gruix desitjats. Tallem a rodanxes força primes els tomàquets madurs i els porros, i els col·loquem sobre la massa, ben repartits. Tot seguit escampem els brots tendres de sajolida, el sucre, el pessic de sal, i hi afegim un raig d’oli d’oliva verge extra. Preescalfem el forn a 180º i la posem a coure durant 30 minuts.
Consells i trucs:
El llevat de pastisseria no és altra cosa que un impulsor, sovint a base de bicarbonat sòdic o cremor tàrtar. És la versió saludable del popular Royal. D’altra banda, la beguda vegetal de civada es pot substituir per llet de vaca, en cas que en prengueu i la tingueu més a mà.
Ho explica Marc Estévez al llibre ‘Deliciosa natura‘ (Cossetània).