Famosos britànics demanen a Escòcia que es quedi

  • Els 200 signants del manifest remarquen que la decisió només correspon al poble escocès

VilaWeb
Redacció
07.08.2014 - 21:06

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Dues-centes personalitats britàniques han signat un manifest on demanen als escocesos que votin no a la independència. Es tracta d’una breu carta respectuosa publicada a la web Let’s stay together (‘Quedem-nos junts’), en què diuen: ‘La decisió sobre abandonar el nostre país compartit és, per descomptat, absolutament vostra, només vostra. Tanmateix, aquesta decisió tindrà un impacte enorme en tots nosaltres, en la resta del Regne Unit. Volem fer-vos saber el gran valor que donem als nostres lligams de ciutadania amb vosaltres i expressar la nostra esperança que voteu per renovar-los. Allò que ens uneix és més gran que allò que ens separa’.

Entre els signants, hi ha el cantant Mick Jagger, l’actriu Judi Dench, el professor Stephen Hawking, l’actriu Helena Bonham Carter i el cantant Sting.

L’última enquesta feta pública sobre el referèndum d’Escòcia constatava l’augment dels partidaris del sí, tot i que no són majoria, i l’estancament del no. Així, ara per ara, i segons l’enquesta de la cadena pública STV, un 40% dels escocesos votaria a favor de la independència i un 54%, en contra.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any