Popeye

  • Del llibre de Jaume Urgellés, 'Entrepans i tastets' (Cossetània)

VilaWeb
Redacció
17.08.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

‘L’aliment oficial del Popeye són els espinacs, d’aquí prové el nom d’aquest entrepà que, al mateix temps, recomanem per a dietes lleugeres.’ Ho explica Jaume Urgellés al llibre ‘Entrepans i tastets‘ (Cossetània).

Ingredients:

pa recomanat:

de sègol amb musli (vegeu el receptari annex de pans)

formatge cremós amb cebollí

espinacs frescos

formatge feta

vinagreta caramel·litzada de balsàmic de Mòdena

Per a la vinagreta:

oli d’oliva

vinagre balsàmic de Mòdena

sal

mel

una mica de mostassa

Elaboració:

En primer lloc, agafeu 50 g aproximadament de mel amb un rajolí d’aigua i poseu-lo en un cassó al foc. Desfeu-ho suaument i deixeu que agafi color. Afegiu-hi el vinagre de Mòdena (100 g aproximadament). Diluï-ho bé i afegiu-hi l’oli d’oliva (una part d’oli per dues de vinagre caramel·litzat), incorporeu-hi un punt de mostassa i rectifiqueu-ho de sal.

Per a la preparació del cremós de cebollí:

Heu de disposar d’un formatge suau i cremós per untar. Piqueu cebollí fresc i barregeu-lo amb el formatge.

Apunts:

Untem les 2 llesques de pa escollit amb el cremós de cebollí. Escampem els espinacs frescos nets i escorreguts. Hi afegim per damunt daus de formatge feta. Finalment, ho amanim amb la vinagreta caramel·litzada de balsàmic de Mòdena.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any