Pastissets d’ametlla

  • Del llibre 'Cuina de les àvies del Priorat' (Cossetània)

VilaWeb
Redacció
15.08.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Ingredients:
¾ de l d’oli
½ l de moscatell
un polsim de matafaluga
la farina que accepti
Farciment:
1,25 kg d’ametlla pelada i ratllada
4 pells de taronja seca i bullida
¾ de kg de sucre

Elaboració:

Posem l’oli, el moscatell i el posim de matafaluga en un bol i hi anem afegint farina a poc a poc. Ho barregem tot i ho deixem reposar una estona (uns deu minuts).

Coem la pell de taronja amb una mica d’aigua.

Posem en una cassola l’ametlla, les pells de taronja bullides i triturades, el sucre i un xic d’aigua de bullir la pell de taronja. Ho fem bullir tot i tindrem el farciment per posar dins la pasta dels pastissets.

De la pasta dels pastisset en fem boletes petites que aplanem en forma circular. Hi afegim el farciment i caragolem la pasta que quedi en forma de mitja lluna.

Posem els pastissets al forn i un cop fets els espolsem amb sucre.

La recepta és de Carme Perelló de Margalef de Montsant recollida al llibre ‘La cuina de les àvies del Priorat‘ (Cossetània).

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any