15.08.2014 - 06:00
Ingredients:
¾ de l d’oli
½ l de moscatell
un polsim de matafaluga
la farina que accepti
Farciment:
1,25 kg d’ametlla pelada i ratllada
4 pells de taronja seca i bullida
¾ de kg de sucre
Elaboració:
Posem l’oli, el moscatell i el posim de matafaluga en un bol i hi anem afegint farina a poc a poc. Ho barregem tot i ho deixem reposar una estona (uns deu minuts).
Coem la pell de taronja amb una mica d’aigua.
Posem en una cassola l’ametlla, les pells de taronja bullides i triturades, el sucre i un xic d’aigua de bullir la pell de taronja. Ho fem bullir tot i tindrem el farciment per posar dins la pasta dels pastissets.
De la pasta dels pastisset en fem boletes petites que aplanem en forma circular. Hi afegim el farciment i caragolem la pasta que quedi en forma de mitja lluna.
Posem els pastissets al forn i un cop fets els espolsem amb sucre.
La recepta és de Carme Perelló de Margalef de Montsant recollida al llibre ‘La cuina de les àvies del Priorat‘ (Cossetània).