Unes 600 persones demanen a Hollande, a més de 2.000 metres d’altitud, que deixi votar els catalans el 9N

  • El Port de Salau acull per 27è any consecutiu la trobada en defensa de l'agermanament de les cultures catalana i occitana

VilaWeb
ACN
03.08.2014 - 18:44

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Com cada primer diumenge d’agost, catalans i occitans han ascendit des d’una banda i l’altra del Pirineu fins al cim de Salau (2.010 metres), com ho havien fet anys enrere els seus avantpassats per creuar la frontera. Hi han participat més de 600 persones. La presidenta del Cercle d’Agermanament Occitano-Català (CAOC), Núria Bayó, va explicar que, si bé és cert que cada any hi puja més gent, aquesta 27a edició ha estat un èxit.

L’edició d’enguany ha comptat amb una novetat: el desplegament d’un mosaic amb el rostre del president de l’estat francès, François Hollande. És un dels deu murals que l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) desplega a diversos punts de Catalunya per a demanar a líders mundials democràtics que deixin que els catalans votin el seu futur el 9 de novembre. ‘França és un país veí i important i, per tant, és a un dels quals haurem d’apel·lar per al reconeixement internacional’, ha explicat el vice-president de l’ANC, Jaume Marfany.

La presidenta del CAOC va explicar que la Pujada al Port de Salau és una festa de germanor i bon humor en què participa cada any més gent, cantant, ballant i compartint llaços culturals i expressions folklòriques de les seves tradicions. ‘És una festa molt maca’, explica Bayó, ‘ja que tenim moltes coses en comú.’ Precisament, el lema de la trobada d’enguany ha estat ‘La llibertat dels pobles i l’amistat occitano-catalana’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any