Lectures de mar i muntanya: ‘Ferides obertes’

  • La primera novel·la de Gillian Flynn publicada per RBA-La Magrana · Llegiu-ne un fragment

VilaWeb
M.S.
19.08.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Gillian Flynn és l’autora de la novel·la més venuda a tot el món l’any 2012: ‘Perduda’, que RBA-La Magrana va publicar el 2013. Ara, i com a aposta d’estiu, publica la primera obra que va escriure, ‘Ferides obertes‘. Diu l’editor, Jordi Rourera: ‘Un thriller psicològic canònic i entretingudíssim, escrit amb tot l’ofici del món i amb unes quantes tones afegides de malícia i mala llet. I que en català tenim la sort que l’hagi traduït en Ferran Ràfols.’ Llegiu-ne un fragment.

Continua Rourera: ‘Personatges tèrbols, ambient malsà, un poblet de Missouri on tothom viu de l’escorxador de porcs… La Flynn és especialista a crear atmosferes inquietants. I aquí, la inestable Camille Preaker, natural del poble, que hi torna com a periodista per seguir un cas d’assassinats de nenes, retrobarà l’infern casolà de la seva família: una germanastra adolescent bella i manipuladora, un padrastre dimitit, una mare possessiva i hipocondríaca…’.

‘M’agrada el que n’ha dit Vicenç Pagès Jordà: “El personatge més inquietant del llibre és, sens dubte, la mare, propietària de la indústria porcina que dóna vida a Wind Gap, i que concentra en una sola persona un índex tan elevat de complexos que al seu costat en Norman Bates de ‘Psycho’ sembla un tocat de l’ala inofensiu.” Doncs això.’

Gillian Flynn va néixer a Kansas City, Missouri. Ha estat periodista i crítica de televisió i cinema. El 2006 es va estrenar com a novel·lista amb ‘Ferides obertes’. Després va continuar amb ‘Dark Places’ i ‘Perduda’.   

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any