‘Nos escucha, nos entiende, está a nuestro lado’

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Aquestes paraules del Molt Honorable Sr. Alberto Fabra, President de la Generalitat, en referència al Gobierno del Sr. Mariano Rajoy, van servir fa uns mesos per a exalçar la sintonia i el suport del Presidente del Gobierno a les reivindicacions de la Generalitat. Si el Sr. Rodríguez Zapatero, segons el President Valencià i l’alcaldessa de València, no feia sinó maltractar els valencians, el Presidente Rajoy ens escoltava, ens entenia i estava ‘a nuestro lado’.
 
Amb tot, ja hem vist (perquè portem més de dos anys amb aquesta sarsuela) de quina manera ‘nos entiende’ el Presidente Rajoy. Ens entén tant, que està asfixiant i retallant les finances del País Valencià, fins al punt que estem a prop del precipici. El President valencià ha arribat a dir davant la situació d’emergència que viu la Generalitat que ‘es inaceptable que los valencianos financiemos a comunidades ricas como Aragón o el País Vasco’. I el mateix conseller Moragues deia fa uns dies: ‘Si reclamar es ser beligerantes, vamos a serlo’.
 
El mateix President de la Generalitat, Alberto Fabra, exigia davant els empresaris valencians un nou finançament, més just i més d’acord amb les necessitats del País Valencià. I una vegada més, el president valencià s’equivocava. Perquè no és davant els empresaris que ha d’exigir un nou finançament, sinó davant el Presidente Rajoy, de qui està tan orgullós, ja ‘que nos escucha, nos entiende y está a nuestro lado’.

Tot aquest ‘fervor reivindicatiu’, a què també s’ha sumat el Sr. Alfonso Rus, queda en no res, ja que els dirigents del PP valencià viuen lligats per Madrid. Alcen la veu per a ‘ofrenar noves glòries a Espanya’ i no se n’adonen (o sí?) del tracte financer més que discriminatori que rebem els valencians. I és que la publicació de les balances fiscals ha demostrat (una vegada més) que la situació financera del País Valencià és insostenible.

Si el President Fabra vol que totes les seues reivindicacions no queden només en paraules, té una solució més que eficient: els diputats i senadors valencians del PP poden votar en contra de les decisions d’un Presidente que ‘nos escucha, nos entiende y está a nuestro lado’, però que ens ofega financerament. O serà més important l’ordeno y mando del Sr. Rajoy que la situació d’espoli que vivim els valencians?

No tinc cap esperança que el President Fabra faça ús dels diputats valencians per tal d’exigir allò que ens correspon. Ni tampoc tinc cap esperança que el Presidente Rajoy faça cap cas del Sr. Fabra.
 
I això que està a ‘nuestro lado’, ja ho va dir del Sr. Camps en un mítin a València, cridant perquè tots l’escoltàrem: ‘Paco, siempre estaré contigo, delante, detrás o al lado, me da igual’. I ja hem vist com el Sr, Rajoy ha estat ‘al lado’ del Sr. Camps. O és que en compte de ‘al lado’, voldria dir ‘de lado’?
 
Rajoy també deia que Jaume Matas ‘es un brillante defensor de los intereses de Baleares que cumplirá con sus objetivos’ (18 de juny de 1996) I ja ho crec que els ha acomplerts.

I malgrat que el Sr. Mayor Oreja, en un mítin a València el juny de 2009, afirmava que ‘Paco Camps es el más honorable de todos los valencianos y de todos los españoles’ (!!) el Sr. Rajoy no està ‘al lado’ del seu amic.
 
També ens coneixem la cançoneta del conseller Vela del ‘Hasta aquí hemos llegado’, i del ‘No aguantaremos ni un año más con una financiación así’. Per tant, una vegada més, paraules i més paraules, perquè de forment, ni un gra. I és que com ha dit el Sr. Federico Félix, President de Pro AVE, ‘Ofrendar nuevas glorias a España no nos ha servido de nada a los valencianos’. Més clar, aigua.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any