La demanda d’Albert Solà contra Juan Carlos, a la premsa britànica

  • The Guardian es fa ressò de la demanda de paternitat contra l'ex-monarca espanyol

VilaWeb
Redacció
01.08.2014 - 11:30

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Tribunal Suprem espanyol ha rebut aquesta setmana una demanda de paternitat d’Albert Solà Jiménez contra Juan Carlos de Borbó. Solà ja fa temps que va portar als jutjats la demanda: primer, al jutjat de primera instància, que no va admetre-la a tràmit per la inviolabilitat del qui aleshores era rei espanyol; després, a l’audiència provincial de Madrid, que ha derivat el cas al Suprem. I és ara que aquest cas ha arribat a la premsa britànica: un dels diaris més prestigiosos, The Guardian, avui se’n fa ressò.

‘L’ex-monarca espanyol Juan Carlos encara el primer envit legal seriós des de l’abdicació, el mes de juny’, diu el diari. I afegeix, sobre Albert Solà: ‘Al·lega que la seva mare biològica, que pertanyia a una prominent família de banquers catalans, va tenir una relació amb Juan Carlos abans no esdevingués rei.’

I continua: ‘L’envit legal va arribar a la cort suprema espanyola dimarts, arran de l’abdicació de Juan Carlos. Quan el vell monarca va deixar el tron al seu fill Felipe, va perdre la immunitat total de què havia gaudit durant els seus trenta-nou anys de regnat.’

Recorda la pressa del PP per a protegir per llei la figura de Juan Carlos després de l’abdicació, i apunta que ‘diversos analistes’ suggerien que aquesta pressa es devia justament a la demanda de paternitat de Solà Jiménez i d’Íngrid Jeanne Satiau, que també es declara filla de Juan Carlos.

Tal com recorda The Guardian, a diferència de la inviolabilitat que tenia quan era rei, la nova legislació no protegeix completament Juan Carlos, perquè ara és aforat, de la mateixa manera que els diputats, i ha de respondre només de les demandes que assumeixi el Tribunal Suprem.

El tribunal haurà de decidir què fa, i poden passar uns quants mesos fins que Solà i el seu advocat no rebin cap indicació. ‘Si la resposta és positiva, el rei s’haurà de fer la prova de l’ADN’, diu l’advocat Francesc Bueno.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any