L’ONU i els EUA anuncien una treva humanitària de tres dies a Gaza

  • L'alto-el-foc es podria allargar si reïxen les negociacions entre Israel i Hamàs, que es reuniran a Egipte

VilaWeb
Redacció
01.08.2014 - 00:33

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El secretari general de l’ONU, Ban Ki-moon, i el secretari d’estat dels EUA, John Kerry, van anunciar ahir una treva humanitària a Gaza de tres dies. La treva, acordada entre el govern d’Israel i Hamàs, comença avui a les set del matí, hora catalana.

L’acord també preveu que representats israelians i de Hamàs es reuneixin al Caire, capital d’Egipte, per emprendre negociacions amb vista a una treva més llarga.

El període d’alto-el-foc permetrà que la població civil de Gaza rebi ajut humanitari urgent i que es puguin reparar les infrastructures bàsiques, en un territori on manquen l’aigua i el menjar i que continua sense electricitat.

En aquest darrer conflicte entre Israel i Palestina, que va començar el 8 de juliol, ja hi ha hagut més de 1.400 morts i 8.000 ferits a la franja de Gaza, i també hi han estat morts una seixantena de soldats israelians. Israel ha anunciat que no aturaria l’ofensiva fins que no destruís tots els túnels de Hamàs.

Per seguir l’última hora del conflicte, podeu consultar aquest recull de mitjans que n’actualitzen les dades més significatives: Les xifres de l’horror a Gaza.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any