El jutge arxiva la causa contra Osàcar pel suposat compte a Suïssa

  • De manera provisional · Les autoritats de Suïssa no confirmen cap compte a nom de l'ex-tresorer de CDC

VilaWeb
ACN
31.07.2014 - 17:46

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El jutge de Barcelona que investigava l’ex-tresorer de CDC Daniel Osàcar per un suposat compte corrent a Suïssa ha arxivat la causa. Osàcar és encausat en el cas Palau, i el jutge de la mateixa investigació va obrir una peça separada després d’haver rebut dos anònims que asseguraven que Osàcar amagava més d’un milió d’euros a Suïssa i Gibraltar. 

L’informe policíac que va rebre el jutge atribuïa a Osàcar un compte obert el 2002 al Credit Suisse de Zuric. L’informe, però, no aclareix ni l’origen dels 1,28 milions d’euros que hi hauria ni com es van efectuar els ingressos. La policia també va lliurar a la fiscalia un informe en què atribuïa a Osàcar la titularitat d’un compte a Gibraltar. 

Osàcar va negar les acusacions en un breu interrogatori el mes passat, i la mateixa fiscalia havia considerat que els anònims eren ‘matussers’ i procedien d’una unitat policíaca ‘estranya’ per a aquest tipus de casos, com és la d’afers interns de la policia espanyola.

Després de fer un requeriment perquè Suïssa confirmés si Osàcar tenia aquest compte o algun altre, les autoritats helvètiques van respondre que la petició havia de concretar el temps en el qual Osàcar hauria tingut aquest compte, cosa que la justícia espanyola desconeix. Per tant, Suïssa no ha confirmat la titularitat del compte per part d’Osàcar, i el jutge ha hagut d’arxivar provisionalment el cas.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any