Arròs al forn

  • Del llibre 'Cosins germans. Viatjant amb Empar Moliner i Ferran Torrent pel País Valencià i Catalunya (Bromera)

VilaWeb
Redacció
12.08.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Empar Moliner i Ferran Torrent, tot passant per Xàtiva, després d’haver conegut el mític jugador de pilota valenciana Paco Cabanes, el Genovès, paren a dinar un arròs al forn. Els acomapnyarà un altre personatge mític d’avui, el cantant Pep Gimeno, el Botifarra. L’aventura d’aquesta sèrie televisiva es recull en el llibre Cosins germans (Bromera).

Ingredients per a sis persones:

3OO g de careta de porc

1 maneta de porc

1 cua de porc

1/2 kg de costelles de porc

6 pilotes de carn (amb magre, cansalada, clau, canyella, ous, julivert i pa ratllat)

pebre vermell

sal

safrà

1 tomàquet natural triturat

1 cabeça d’alls

6 botifarres

2 naps

6OO g d’arròs

6 tomaques madures xicotetes

1OO g de cigrons

6 cl d’oli d’oliva

Elaboració:

El brou:

1. Trossejar la cua, la careta i la maneta.

2. Coure fins que estigui la carn tova juntament amb els cigrons prèviament remullats.

3. Afegir-hi les costelles trossejades i els naps.

La cassola:

1. Sofregir l’arròs juntament amb el tomàquet partit per la meitat, alls i pebre roig fins que estigui translúcid.

2. Passar a la cassola i incorporar-hi la carn, les pilotes, els tomàquets i les botifarres, els naps i els cigrons.

3. Afegir 1,25 l de caldo calent.

4. Enfornar 5O minuts a 19O graus.


Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any