Projeccions sobre el patrimoni històric de Girona

  • Arrenca el primer festival internacional de Mapping

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
01.08.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Videoart fet a mida per a façanes del patrimoni històric de la ciutat. Aquest dimecres va arrencar el primer Festival Internacional de Mapping de Girona, que s’allargarà fins al 3 d’agost. L’espectacle que va donar el tret de sortida al festival es realitza a la façana de l’antic hospital Santa Caterina, que actualment és la seu de la Generalitat a Girona. L’estudi multimèdia canadenc Moment Factory ha preparat una ‘performance’ inspirada en Salvador Dalí.

‘La gràcia del Mapping és que el lloc on el fem ens inspiri i creem una conversa íntima’, ha afirmat el dissenyador Matei Paquin, que ha detallat que la projecció aborda aspectes com el temps, l’inconscient o els somnis al ritme de la música.

També s’ha organitzat un concurs de projeccions, hi ha vint-i-dos projectes finalistes que es mostraran en quatre façanes d’edificis emblemàtics de la ciutat: la Casa Pastors, la Casa Masó, l’Ajuntament de Girona i el Centre Cultural La Mercè. Els millors projectes rebran premis valorats en total en 22.000 euros.

El Mapping és una tècnica basada en la projecció de creacions audiovisuals en 3D directament als edificis. La ciutat ja es va introduir en aquest món amb la projecció de dos mappings per Fires i Temps de Flors i la iniciativa va tenir bona acollida. A més, la capital gironina disposa de la tecnologia per fer-ho possible a través del Bloom.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any