El jutjat admet a tràmit la denúncia de Manos Limpias contra Jordi Pujol i Marta Ferrusola

  • L'organització ultra acusa l'ex-president de la Generalitat de set delictes

VilaWeb
ACN
31.07.2014 - 12:02

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El jutjat ha admès a tràmit la denúncia presentada per l’organització ultradretana Manos Limpias contra l’ex-president de la Generalitat Jordi Pujol i la seva esposa, Marta Ferrusola. A partir d’ara, el jutjat d’instrucció número 31 de Barcelona traslladarà la denúncia al ministeri fiscal perquè n’informi, segons que ha explicat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). Manos Limpias acusa Pujol de set delictes després que aquest hagi confessat que durant anys havia tingut diners no declarats a l’estranger procedents d’una herència familiar. També demana que s’acusi la seva dona per ‘còmplice i encobridora’ i demanava que se’ls citi a declarar a tots dos i a tres dels seus fills.

Manos Limpias acusa l’ex-president de la Generalitat dels delictes de suborn, malversació de fons públics, tràfic d’influències, prevaricació, delicte fiscal, falsedat en document públic i blanqueig de capitals. També va demanar que s’acusés Marta Ferrusola per còmplice i encobridora i vol que se citi a declarar tres dels fills de Pujol: Jordi Pujol, Oriol Pujol i Marta Pujol.

En la denúncia, Manos Limpias va aportar la carta remesa per l’advocat de Pujol als mitjans de comunicació, reclama que l’Agència Tributària aporti les declaracions dels últims cinc anys de Jordi Pujol i Marta Ferrusola, que també s’aporti el testament de Florenci Pujol i que es facin les comissions rogatòries a l’estranger que siguin pertinents.

En l’escrit presentat al jutjat, s’assegura que la UDEF va detectar el novembre del 2012 ‘137 milions en un sol compte’ i afegeix que aquest informe apuntava al cobrament de comissions per la concessió d’obres o serveis. De fet, Manos Limpias demana a la UDEF que aporti aquest informe i també fa referència a l’acusació del 3% llençada per l’ex-president Pasqual Maragall a CiU al Parlament l’any 2005.

‘La policia atribueix part del diner en paradisos fiscals al cobrament sistemàtic de comissions il·legals per adjudicacions d’obres i serveis de l’executiu autonòmic català, entre 1980 i 2003, que era quan el denunciat ostentava la presidència de la Generalitat’, assegurat Manos Limpias, que també afegeix que els paradisos fiscals d’Andorra, Panamà, Luxemburg, Liechtenstein, Jersey, Guernsey, Suïssa, etc. és on hauria anat a parar el diner defraudat.

Manos Limpias considera que han quedat acreditats els negocis del govern català amb la família directa de Jordi Pujol i que existeix una presumpció més que raonable que a aquella primera sortida de diner prèviament del testament del pare del denunciat s’haguessin acumulat altres ‘ingents quantitats de diners’. Així mateix, també considera que existeix una presumpció més que raonable d’un entramat societari del clan Pujol-Ferrusola, motiu pel qual demana que, a més de prendre declaració a Pujol i Ferrusola, també es faci a tres dels seus fills: Jordi Pujol, Oriol Pujol i Marta Pujol.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any