Sencelles i Santa Maria del Camí es declaren municipis antitaurins

  • Amb aquestes dues noves adhesions ja són sis els municipis de Mallorca que rebutgen les curses de braus.

VilaWeb
Jaume Calafell
29.07.2014 - 18:42

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els municipis de Sencelles i Santa Maria del Camí han estat els darrers en declarar-se antitaurins. Els plens d’ambdós ajuntaments han aprovat recentment una moció que aprova rebutjar les curses de braus com a mostra d’art i cultura amb els vots majoritaris dels partits que governen; PSOE, PI (Proposta per les Illes) i Esquerra Unida en el cas de Sencelles i MÉS, PSOE i Esquerra de Santa Maria en el cas de Santa Maria del Camí, amb tan sols l’abstenció del PP en aquest últim municipi.

La moció s’ha presentat a instàncies de les associacions animalistes Anima Naturalis i CAS Internacional, les quals han endegat una campanya de conscienciació anomenada “Mallorca Sense Sang” i que ja aconseguit a l’illa més de 15.000 signatures contra l’abolició de la tauromàquia. Segons el seu portaveu Guillermo Amengual “estan molt emocionats en veure allò positiu que pot significar per als animals l’aprovació d’aquesta moció, que ens atraca cada vegada més a l’objectiu desitjat que Mallorca es declari a favor de la vida i en contra de la tortura dels bous a les places”.

Moviment en embranzida

En els darrers anys el moviment animalista i, més concretament, l’antitaurí ha anat agafant cada vegada més notorietat pública. Les manifestacions contra les corregudes tant a Palma, com a Inca i a Muro són cada vegada més nombroses i reben un suport que va en augment, tot denotant un major grau de consciència de les persones. Això s’ha traduït en l’aprovació de distintes mocions a alguns pobles. El primer en declarar-se antitaurí fou Costitx el 2006. El 2009 s’hi afegiren Esporles i Puigpunyent i, finalment, el 2014 ha estat el torn d’Artà, Sencelles i Santa Maria del Camí.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any