Inventa un adhesiu per fer respectar les distàncies entre cotxes

  • El nord-català Jacques Renard, ha inventat un adhesiu que permet comprovar als automobilistes, si respecten la distància de seguretat ...>>
    Dt. 29 de juliol del 2014

VilaWeb
Redacció
29.07.2014 - 12:01

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Jacques Renard, oriünd de Canet del Rosselló i educador esportiu de professió, acaba d’inventar un adhesiu que, col·locat al darrera del cotxe, permet als altres automobilistes, saber si respecten les distàncies de seguretat entre els cotxes. Aquest no és el seu primer invent, ja que l’any 2004 va guanyar la medalla de plata al concurs Lépine amb el seu ‘protecció surchaussette’ (per a les sabates per jugar a bitlles, de lloguer).

El principi d’aquesta invenció és simple. L’adhesiu  te tres punts de referència de diferents mides i colors: El verd, que és el més gran és visible des de 50 metres. El segon és de color taronja i un poc més petit, i només el poden distingir a 38 metres, mentre que el tercer i més petit, de color vermell, apareix només als 20 metres. Igual que les paraules ‘Massa a prop’ a l’adhesiu.

Aquest adhesiu ha estat provat a les carreteres nord-catalanes i algunes nacionals, amb èxit; sembla que ja ha estat homologat i que la prevenció en carretera pensa que pot ser útil. Cal recordar que l’any passat 212 persones van perdre la vida a les carreteres nord-catalanes a causa de no respectar la distància entre cotxes.

Si voleu més informació podeu enviar un correu electrònic a l’adreça trospres361@gmail.com o al tel. 07 81 08 32 19

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any