Encontre amb Francis Huster

  • Avui dimarts, al Convent dels Mínims en el marc del festival Perpinyà Escenes, tindrà lloc un encontre amb Francis Huster ...>>
    Dt. 29 de juliol del 2014

VilaWeb
Redacció
29.07.2014 - 11:55

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Una actuació dividida en dues parts :

– a les 19h30 : J.F.K
Quan el cotxe presidencial de JFK (John Fitzgerald Kennedy) passava sobre la Dealey Plaza, el 35e president dels Estats-Units va ser ferit de manera mortal amb tirs d’armes. Va ser el quart president dels Estats-Units víctima d’un assassinat i el vuitè a morir durant el seu mandat. “Era alumne al liceu Carnot, i arribant davant del liceu, la ràdio ho anunciava. De cop i volta el món ha canviat “, explica Francis Huster.

“El món ha canviat ja que d’ençà de la fi de la guerra, el món era partit en dos. Els que eren  pro estalinians, comunistes i de l’altre, els que eren del costat de l’Amèrica que allibera el món.”
Francis Huster era del costat dels americans. “Sempre he pensat que Amèrica era el somni de França, d’un món pluralista, arc de sant Martí, anti racista. M’enganyava. L’assassinat de Kennedy és la pèrdua de 50 anys per la progressió del món.”
D’ençà de gairebé 50 anys, diferents tesis entorn de l’assassinat de JFK tornen a sorgir. Per Francis Huster, el president americà va ser assassinat per un “complot que es trobava davant del cotxe.  El qui el va matar és el mateix assassí que ha matat el Martin Luther King.”

Acaba de publicar Et Dior créa la femme, a l’editorial del Cherche Midi. “Dior representa el que hi ha de més bonic en l’esperit francès. Aquest home no tenia res i ho ha encertat tot. S’ha qüestionat ell-mateix”.

 – a les 21h30 : HUSTER I CAMÚS
«Albert Camus, l’heroi d’aquest Combat per la glòria, mai no ha escrit mai cap línia d’aquest relat. M’he posat al seu lloc i he pres la seva veu per a homenatjar-lo, i posar-lo sobre el paper amb la ploma del seu veritable estilògraf Parker – que Catherine Camus em va fer l’honor d’oferir-me el vespre de la primera de les nou cent seixanta-tres representacions de La Peste.
Cada vespre en el meu camerino, sigui a França o a l’estranger, de París a Monte-Carlo, de Ginebra a Nova York, de Lausana a Fort-de-France, de Brussel·les a Washington o a Bòston, en una llibreta negra, perduda i retrobada vàries vegades, he escrit el que m’estrenyia en la pell de Rieux i la de Camus a la vegada. Llegireu, o millor escoltareu, el que he notat no pas al seu lloc, sinó en lloc seu. Aquí. A les taules del teatre. L’indret del món en el qual va ser més feliç. Allà on quedarà, per sempre, viu. Per tal que poguéssiu  compartir amb ell, en l’altre món, el seu combat per la glòria.»
Serà acompanyat per Josep Cabré que llegirà algunes pàgines en català.

 Aquest espectacle no serà gratuït . El preu de les entrades: 15 €uros per 1 espectacle, 25 €uros pels dos. A continuació Francis Huster actuarà, a Cotlliure i a Banyuls.
Per més informació  / Reserves truqueu al 04 68 62 38 82

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any