Rajoy cerca avui un acord territorial amb Pedro Sánchez

  • El president espanyol es reunirà dimarts amb Artur Mas, sense cap intenció de parlar de la consulta

VilaWeb
Redacció
28.07.2014 - 14:46

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha transmès aquest dilluns a la direcció del PP que té intenció ‘d’escoltar’ les propostes que Pedro Sánchez posi sobre la taula a la reunió d’aquest dilluns a La Moncloa, i li proposarà grans acords entre PSOE i PP sobre el model territorial i ‘els primers articles de la Constitució’. També li demanarà que el PSOE no sigui ‘equidistant entre l’independentisme i els que defensen el model actual de país’, i que abandoni els ‘eslògans’ en favor de les ‘propostes concretes’.

Així ho ha anunciat la secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, després de l’executiva que ha tingut lloc aquest dilluns a la seu dels populars. Segons De Cospedal, a més de la qüestió territorial, Rajoy proposarà a Sánchez acords respecte a la Unió Europea, Exteriors, defensa i regeneració democràtica, malgrat que el PP no renunciarà a la proposta d’elecció directa dels alcaldes que Sánchez ja ha dit que no comparteix.

De Cospedal ha recordat que els acords sobre ‘els primers articles de la Constitució’ tenen com a objectiu assegurar la defensa per part dels dos principals partits espanyols dels ‘principis i valors’ de la Constitució com ‘llibertat, justícia, igualtat, pluralisme polític’ i també ‘que la sobirania nacional resideix al poble espanyol’.

En tot cas, De Cospedal ha reiterat les reserves del PP respecte a qualsevol reforma constitucional. El president espanyol ha dit més d’una vegada que no troba oportú d’obrir aquest debat perquè no hi veu el consens mínim per a tancar-lo amb èxit. 

La reunió arriba dos dies abans de l’entrevista que tindrà a Moncloa Rajoy amb el president Mas. I el pesident espanyol li reiterarà el seu no a la consulta. Diu que està disposat a parlar-hi de tot excepte del 9 de novembre. Així Rajoy trnasmetrà a Mas que hi ha ‘una línia infranquejable que és la sobirania nacional’ que ‘correspon a tot el poble espanyol’. 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any