ERC també vol que el govern retiri el sou vitalici i l’oficina a Pujol

  • Simó descarta que la confessió de Pujol afecti el procés sobiranista

VilaWeb
Redacció
28.07.2014 - 14:35

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

ERC s’ha sumat aquest dilluns a les veus que reclamen al Govern que retiri totes les prerrogatives d’ex-president a Jordi Pujol, després que divendres reconegués haver mantingut diners a l’estranger sense regularitzar durant més de 30 anys. La portaveu republicana, Anna Simó, ha explicat en la roda de premsa posterior a la Permanent Nacional del partit que ja s’ha fet arribar aquesta exigència en privat a l’executiu. Simó ha explicat que no donaran suport a la comissió d’investigació promoguda pel PP.

Esquerra vol que, de manera immediata, el govern deixi Jordi Pujol sense el sou vitalici per haver estat president de la Generalitat, sense oficina d’expresident, sense personal al seu càrrec i sense el tractament protocol·lari de ‘molt honorable’. Precisament  entre l’oposició aquesta és la reclamació més repetida des que es va conèixer la confessió.

Des d’ERC també s’ha fet una demanda directa a CDC i, per extensió, a CiU. ‘Que facin net i sense dilacions’, ha reclamat. ‘Si tenen coneixement d’alguna altra qüestió que hagi passat, que facin un tallafocs i ho netegin. És una exigència democràtica i moral’, ha comentat. Simó també ha coincidit amb el nou número 2 de Convergència, Josep Rull, que aquest passat cap de setmana va apostar per ‘refundar’ el partir.

Per últim, Simó ha descartat que la confessió de Pujol afecti el més mínim el procés sobiranista. ‘Ni CiU ha estat mai Catalunya, ni Jordi Pujol ha estat mai Catalunya’, ha destacat. De fet, per a la portaveu republicana aquesta qüestió no afectarà tampoc la reunió que mantindran aquest proper dimecres a la Moncloa el president de la Generalitat, Artur Mas, i el president espanyol, Mariano Rajoy, perquè no té res a veure amb els assumptes que afecten les relacions entre els dos territoris.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any