Josep Rull creu que s’ha de refundar CDC, després de la confessió de Pujol

  • 'Catalunya està per sobre de qualsevol persona', diu el dirigent de Convergència

VilaWeb
ACN
28.07.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Josep Rull, secretari d’organització i futur coordinador general de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC), va fer ahir un pas més en la valoració de la confessió de l’ex-president Jordi Pujol i el seu paper en el partit a partir d’ara. Rull va dir que la nova direcció de CDC, que serà ratificada el 7 de setembre, ‘vol tancar una etapa i obrir-ne una de nova’. Fins i tot va parlar de la ‘refundació’ del partit.

‘És trist haver de tancar una etapa d’aquesta manera –va dir, fent referència al comunicat on Pujol admetia tenir diners no declarats a l’estranger–. Però Catalunya està per sobre de qualsevol persona, per important que hagi estat.’ Rull féu aquestes declaracions en la cloenda de l’escola d’estiu Ramon Trias Fargas de la JNC.

Segons ell s’ha d’obrir una nova època a CDC, encapçalada per Artur Mas i pels representants del món local, que ‘culmini una etapa de quaranta anys’. ‘El president Pujol va liderar un projecte polític que s’ha de valorar’, va dir. Però afegí que Convergència havia de caminar cap a la refundació: ‘Volem posar-nos al dia en molts aspectes.’ I va esmentar-ne uns quants: ‘el refermament del compromís social’, ‘una manera concreta de fer política, honesta i transparent’ i treballar per ‘un projecte de llibertat i sobirania de Catalunya’.

Després de la ‘reflexió’ que Josep Rull demanava a Pujol, dissabte en una entrevista a RAC-1, ahir el va instar a ‘donar explicacions’. ‘Ens hem trobat sacsejats, commoguts, per una notícia que evidentment no ens ha agradat gens. Estem tristos, decebuts, però determinats a anar endavant’, va dir, en referència a la consulta del 9 de novembre.

I animà els membres de la JNC a treballar per aconseguir el màxim de suport al sí-sí. Segons Rull, la secció jove de CDC és una eina indispensable per a despertar la consciència nacional.

La líder de la JNC, Marta Pasqual, va demanar determinació perquè Jordi Pujol reconsiderés el seu paper en el futur. I va dir que eren fets de l’àmbit privat i personal i que no s’havia d’ometre el llegat polític de Pujol. ‘Ens pot costar d’entendre aquesta situació contradictòria’, va reconèixer. Però alhora va reivindicar la ‘resistència’ de la secció per tal de no desviar l’atenció. ‘El partit farà la seva feina, i estic convençuda que Jordi Pujol estarà a l’altura dels temps i de les circumstàncies’, va dir per acabar. 

 

Informació relacionada: 

Francesc-Marc Álvaro: Pujol i els seus fills, la mala consciència

Editorial de Vicent Partal: Jordi Pujol: un país que fa mal

La política catalana, sacsejada per l’engany confessat de Pujol a Hisenda

Jordi Pujol manté l’Oficina a càrrec de la Generalitat

Pujol confessa que va enganyar Hisenda amb comptes a l’estranger

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any