L’executiva de Pedro Sánchez rep el suport del 86,19% dels delegats al congrés extraordinari del PSOE

  • Chacón, Navarro, Batet, Puig i Montón en formaran part

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
27.07.2014 - 13:36

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La nova executiva que el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha sotmès a votació del congrés extraordinari del PSOE ha obtingut el suport del 86,19% dels prop de mil delegats en aquest conclau. El congrés ha estat marcat, en el seu tram final, per les crítiques que els ex-contrincants de Sánchez a les primàries, Eduardo Madina i José Antonio Pérez Tapias, han fet per la manca d’integració al nou equip de direcció.

Sánchez ha acabat de configurar el seu equip aquest dissabte de matinada després dels problemes d’última hora fruit del paper que ha cedit a Susana Díaz com a presidenta del Consell de Política Federal, en detriment de la Federació Asturiana, que fins ara hi tenia a Javier Fernández.

Així, la nova direcció tindrà vuit membres del PSOE andalús. Fa dos anys eren sis. A més de Susana Díaz, que serà presidenta del Consell Federal, com a presidenta del partit hi ha la mà dreta de Díaz, Micaela Navarro -en substitució de José Antonio Griñán- i el diputat Antonio Pradas serà el nou secretari de Política Federal. Andalusia també tindrà com a representant la consellera de Sanitat de la Junta, María José Sánchez Rubio.

El PSC i el PSPV ostenten dues secretaries, respectivament

El PSC ha situat a la nova executiva tres representants. L’ex-ministra Carme Chacón ocuparà la secretaria de Relacions Internacionals, i la diputada al Congrés Meritxell Batet -membre de l’antic equip de Madina- la d’Estudis i Programes. L’ex-primer secretari del PSC Pere Navarro, serà vocal. 

Taambé el PSPV hi tindrà dues secretaries. Així, el secretari general del PSPV, Ximo Puig, formarà part de l’executiva federal del PSOE com a secretari de Regeneració Democràtica, i la diputada Carme Montón, com a secretària d’Igualtat.

Dos afins a Madina

Sánchez ha situat a l’executiva dos afins a Madina: Manuel de la Rocha Vázqez, fill del diputat de l’ala d’izquierda Socialista del partit Manuel de la Rocha, i la diputada del PSC Batet.

El secretari d’Organització serà el fins ara cap dels socialistes de La Rioja, César Luena, de només 33 anys. La secretària d’Ocupació serà l’extremenya Mari Luz Rodríguez, la de Canvi Climàtic Pilar Lucio, la d’Administracions Públiques l’aragonesa Susana Sumelzo, i el secretari d’Educació serà per al canari José Miguel Pérez.

Patxi López assumeix la secretaria d’Acció Política. La de formació serà Estefania Palop i Pedro Zerolo el de Moviments Socials. La de la UE serà Iratxe Garcia i la d’Agricultura María Luisa Faneca.

Per últim, la de Benestar Social María Luisa Carcedo, el de Cultura Ibán García del Blanco, el d’Emigració Roberto Jiménez, la de Cooperació Noemí Cruz, la de Petits Municipis Manuela Galiano i la d’Immigració Eva Matarín.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any