La família Pujol tenia quatre milions a Andorra, segons La Vanguardia

  • El diari explica que un ex-treballador de banca havia començat a difondre la informació que tenia de la situació

VilaWeb
Redacció
26.07.2014 - 11:13

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La muller de l’ex-president Jordi Pujol, Marta Ferrussola, i quatre dels seus fills (Oriol, Marta, Mireia i Pere) van presentar el 14 de juliol proppassat sengles declaracions a Hisenda, en les quals afloraven més de quatre milions d’euros que fins llavors es trobaven a la Banca Privada d’Andorra. Segons el diari La Vanguardia, la regularització d’aquests comptes costarà a la família Pujol prop de cinc milions d’euros, a conseqüència de no haver-se acollit a l’amnistia fiscal i haver declarat béns ‘a l’estranger’ (Andorra és un altre estat) fora de termini.

El gener del 2013, la família Pujol va rebre requeriments de l’Oficina d’Inspecció del Frau. Fou després de les primeres informacions sobre activitats econòmiques de Jordi Pujol Ferrussola, arran de les revelacions de la seva ex-parella, Victòria Álvarez. 

Segons el diari, un ex-treballador de banca d’Andorra havia aconseguit documents sobre els comptes de la família Pujol i els havia començats a difondre. D’aquí va venir que la família decidís de declarar els diners a Hisenda. A més, també hi havia la possibilitat que en alguna causa judicial es demanés informació sobre aquests comptes, fet que podia tenir conseqüències penals. 

El periodista Manel Pérez explica que feia dies que Jordi Pujol rumiava com encarar la situació i, finalment, la família va decidir que havia de regularitzar el patrimoni andorrà. ‘Segons diverses fonts –diu–, va ser ahir mateix quan Pujol va donar detalls explícits a Artur Mas de què passava i li va avançar que a la tarda explicaria la situació a l’opinió pública.’

Informació relacionada: 

Pujol confessa que va enganyar Hisenda amb comptes a l’estranger

Editorial de Vicent Partal: Jordi Pujol: un país que fa mal

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any