Sha mort l’escenògraf Isidre Prunés

  • Tenia 66 anys · Actualment treballava en la reposició del musical 'Mar i Cel'

VilaWeb
ACN
25.07.2014 - 19:52

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’escenògraf Isidre Prunés s’ha mort aquest divendres, amb 66 anys, víctima d’un càncer, que l’havia obligat a retirar-se dels escenaris durant el darrer any. Actualment treballava en la reposició del musical ‘Mar i Cel’ de la companyia Dagoll-Dagom, amb Montse Amenós. Aquesta darrera temporada Prunés va estrenar tres òperes al Gran Teatre del Liceu, de les quals era autor del vestuari. Es tracta de ‘Tosca’ de Giacomo Puccini, el mes de març; ‘Il prigionero’ de Luigi Dallapiccola i ‘Suor Angelica’, també de Giacomo Puccini, a principis de juny. 

La seva carrera com a escenògraf va començar els anys 70 i va ser considerat el deixeble predilecte de Fabià Puigserver. A més, va ser adscrit al Departament de Disseny Escènic com a docent fins a la jubilació, el 2013. Prunés va signar indistintament més de 300 obres, tant d’escenografies com de vestuaris per a teatre, cinema i televisió, on va expressar la seva visió escenogràfica caracteritzada per la riquesa i voluptuositat dels materials que utilitzava i l’adequació de les propostes a l’objectiu dramatúrgic del muntatge.

Amb la companyia Dagoll-Dagom, va treballar a ‘Antaviana’, ‘Nit de Sant Joan’, ‘Glups!’, ‘El Mikado’, ‘Flor de Nit’, ‘Historietes’, ‘T’odio amor meu’, ‘Pigmalió’, ‘Els Pirates’ i ara recentment en la reposició de ‘Mar i Cel’. També va treballar amb Adolfo Marsillach (‘Yo me bajo en la pròxima ¿y usted?, ‘Mata Hari’ i ‘Anselmo B.’), amb Joan Ollé a ‘Woyzeck’, ‘Antigona’ i ‘El Contrabaix’ i ‘Lluis Pasqual’ a ‘Hamlet’, ‘La tempestad’ i ‘La casa de Bernardo Alba’, entre d’altres directors.

Al cinema va treballar a ‘La miraculosa vida del Pare Vicens’, ‘Daniya’, ‘El niño de la luna’ i ‘Faust’; i en exposicions com ‘Els cementiris de Barcelona’, ‘Dali i els llibres’ i ‘El retorn dels dinosaures’.

El 1988 va rebre el Premi de Cinema de la Generalitat al millor tècnic per ‘Daniya’, el premi Goya al millor de disseny de vestuari per ‘El niño de la luna’ (1990) i els premis Max al millor figurinista per ‘Els Pirates’ (2000) i a la millor escenografia per ‘Mar i Cel’ (2006).

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any