Primera jornada Fem Memòria, 75 anys després de la batalla de l’Ebre

  • L'organitza l'associació Brigada Intergeneracional que vol prendre el relleu als supervivents de la lleva del biberó

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
27.07.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Divendres només una desena de supervivents de la lleva del biberó van poder anar a l’homenatge que es fa cada 25 de juliol a la cota 705 de la serra de Pàndols per commemorar l’inici de la cruenta batalla de l’Ebre. Va ser la darrera vegada que l’associació de la Lleva del Biberó que els agrupa l’organitzarà perquè la majoria ja són molt vells. Per això, l’associació Brigada Intergeneracional ha decidit prendre’n el relleu i ha organitzat la primera Jornada Fem Memòria a Corbera d’Ebre (Terra Alta)

Amb col·laboració de l’Associació Cota 402 i l’Associació Poble Vell, la Brigada Intergeneracional ha organitzat avui una jornada amb música, poesia i fins i tot una visita guiada a una trinxera. L’objectiu de la jornada és ‘mantenir viu el record d’aquesta Batalla tan transcendental per a la nostra història’. Enguany es commemora una xifra rodona, fa setanta-cinc anys de l’inici de la batalla de l’Ebre, una de les més cruents de la guerra del 36-39. La intenció dels que ho impulsen és organitzar una jornada similar cada any.
 
Es crea un consorci per assegurar la continuïtat de l’homenatge

Divendres la vice-presidenta del govern, Joana Ortega, va firmar un conveni amb l’ajuntament del Pinell de Brai, el Consell de la Terra Alta i l’entitat per organitzar l’acte d’homenatge a partir de l’any vinent.
El conveni entre institucions públiques manté la data de l’acte cada 25 de juliol i estableix la creació d’una Comissió de seguiment, amb un representant de cada administració, per organitzar el reconeixement.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any