Els veïns porten la indignació per l’aterrament del Cabanyal al ple municipal

  • Han protestat dins i fora del ple i, a més, han fet un discurs contra la decisió de Rita Barberá

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
ACN
25.07.2014 - 14:06

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El ple de l’Ajuntament de València ha aprovat aquest divendres amb els únics vots a favor del PP sotmetre a exposició pública la modificació del barri del Cabanyal. Rita Barberá diu que han adaptat el pla urbanístic a l’ordre del ministeri de Cultura que l’any 2010 determinava que era un espoli cultural. El consistori obre així un termini de 45 dies d’exposició pública. L’oposició considera que aquesta adaptació continua vulnerant l’ordre ministerial i assenyala que és ‘un espoli amb altre nom’ perquè altera la trama urbanística del barri, un dels elements a preservar. EUPV, PSPV i Compromís s’oposen a aquesta exposició pública que es durà a terme durant el mes d’agost.

Abans d’iniciar-se el debat dels grups parlamentaris, algunes associacions veïnals han reclamat l’ús de la paraula. La representant de l’associació de veïns Pavimar, Carmen Cuevas, s’ha oposat al nou pla assenyalant que les cases i el mode de vida del barri és únic i que ‘no es pot destruir en nom d’una avinguda’.

En termes semblants, el portaveu de l’Associació de veïns del Cabanyal, Vicente Gallart, ha dit que la modificació continua sent un ‘espoli’ perquè ‘insisteix en els mateixos errors’ i té finalitats ‘urbanístics’.

Una representant de la plataforma Salvem el Cabanyal, Maria Villora, ha defensat la trajectòria reivindicativa dels veïns i ha advertit que les noves generacions continuen oposant-se als enderrocaments. Villora ha reclamat als regidors una convocatòria a la ciutadania, institucions i partís per iniciar una planificació participativa al Cabanyal per rehabilitat el barri.

L’adaptació del pla urbanístic que va paralitzar el ministeri de Cultura projecta ara enderrocar 638 habitatges (un 25% dels què projectava l’anterior pla urbanístic). L’oposició remarca que d’aquests, un total de 182 estan protegits i que 108 són considerats d’interès cultural.

Informació relacionada:

Una gran manifestació demana justícia al Cabanyal

‘Salvem el Cabanyal’ adverteix Rita Barberá que pot cometre un delicte de prevaricació

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any