La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

És un orgull començar aquest article dient que sóc Sílvia Ureña, la secretària d’organització de la nova executiva de Compromís per Ontinyent.

Recorde haver parlat sempre de política a casa, als dinars familiars, que es convertien en debats polítics a l’hora del café. Ja de jove, estudiant a València, em vaig familiaritzar més encara amb el món de la política. Sempre he tingut clar que ‘tota política que no fem nosaltres serà feta contra nosaltres’, com deia Fuster, però no ho he vist de manera evident fins aquests últims dos anys. La meua estima pel nostre País Valencià, la nostra llengua i cultura, dels quals n’estic profundament orgullosa, em van portar a estudiar Filologia Catalana. Aquestes mateixes raons, junt amb l’estima pel meu poble, m’han portat a Compromís per Ontinyent. I una raó més: el funcionament de Compromís, que prioritza la participació ciutadana. Cap partit polític ha de treballar sense conversar amb el poble. I Compromís per Ontinyent conversa. 

En aquest primer article com a membre de l’executiva m’agradaria explicar una miqueta com funcionarà Compromís per Ontinyent, i així encara m’entendreu millor.

Aquest últim any s’ha evidenciat que al País Valencià la lluita és al carrer. La gent ha perdut la por; parla, opina i és crítica amb el govern. La gent, per fi, s’ha organitzat i exigeix els drets que a poc a poc ens ha llevat el govern de la Generalitat Valenciana a mans del Partit Popular. Una mostra ha estat l’Acampada per l’Escola Pública, que va tindre lloc a València recentment. Durant tres dies, col·lectius del sector de l’educació i de la sanitat, pilars de tota societat, i col·lectius del sector dels serveis socials i drets humans van fer xarrades explicant la seua lluita contra la nefasta administració de la Generalitat. Compromís per Ontinyent hi va estar, escoltant aquests col·lectius.

Com va dir Vicent Andrés Estellés, ‘Arribarà un dia que no podrem més i llavors ho podrem tot’. Eixe dia ha arribat. Tot el sector públic està en peu de lluita i Compromís, amb ell.

Compromís no és un partit de despatx. És un partit d’assemblea. Treballem pel poble i per al poble i és la nostra decisió i voluntat seguir la línia de treball ja encetada amb la campanya ‘Ontinyent Participa’: escoltar el poble. És per això que cada segon divendres de mes, a partir de setembre, convocarem assemblea oberta a la ciutadania on donarem comptes de cada secretaria de l’executiva, explicarem què estem fent i què pensem que hem de fer. Des d’aquest moment vos convidem a participar d’aquestes assemblees i del compromís de treballar pel nostre poble. Volem saber què penseu del que hauríem de fer, què voleu que fem, què necessiteu que fem.

A més, podreu seguir tot el que fem a la nostra web, on també trobareu les nostres dades de facebook i twitter per facilitar-vos que ens poseu en contacte directe amb nosaltres. Ara que ja ens coneixeu, no dubteu a parar-nos pel carrer si cal i explicar-nos, preguntar-nos, queixar-vos…

Com veieu, nosaltres ja hem mogut fitxa. Ara us toca a vosaltres. I a veure si, entre tots i totes, guanyem aquesta partida.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any