Bellvís es prepara per tornar a la vigília de la Guerra dels Segadors

  • Els Firals comencen divendres amb la Marxa de Torxes

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Les més de 300 persones de Bellvís, els Arcs o relacionats amb el municipi que intervenen en els Firals de Bellvís estan enllestint els darrers preparatius de la recreació de la llegenda de Cal Bufalà que ens porta al 1637 i que enguany fa divuit anys.

I es que una de les particularitats d’aquesta festa és la participació veïnal ja sia en la feina que no es veu d’arranjar vestits, decorats,… o en els que fan d’actors (que van variant cada any), recreant els diversos personatges que intervenen en aquesta llegenda basada en un fet real. I es que tot gira al voltant de l’Anella de Cal Bufalà, una de les cases senyorials de Bellvís, que donava, a qualsevol perseguit que la tocava, el dret a un judici just.

També destaquen els balls i les actuacions de malabars i, sobretot, els malabars de foc que tiren endavant els Saltimbankis de Bellvís.

A més a més hi ha la Fira de productes artesanals que reuneix unes 35 parades a la plaça de la Mare de Déu de les Sogues.

Programació

La Caminada amb Torxes fins als Arcs, divendres, a dos quarts de deu de la nit, obre una programació que s’allarga al dissabte i diumenge on tots els actes són gratuïts.

La inauguració dels Firals, l’ocupació de la vila per part de les tropes espanyoles, la història del Joan i la Maria, el bateig de l’hereu de Cal Bufalà (enguany una parella), el desenllaç de la història del Joan i la Maria i l’expulsió de les tropes invasores són algunes de les recreacions més destacades… però no les úniques.

Us recordem que podeu comentar aquesta notícia o qualsevol tema relacionat amb el municipi al Fòrum de Bellvís i els Arcs.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any