Localitzat a Mali l’avió d’Air Algerie estavellat

  • Les autoritats de Burkina Faso anuncien que l'han trobat a Gossi, al nord de la frontera

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
24.07.2014 - 21:44

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’avió de la companyia Air Algerie desaparegut durant el vol a Alger ha estat localitzat a Mali, a prop de la frontera amb Burkina Faso, segons l’Agència France Press que cita el coordinador del gabinet de crisi a Ouagadougou. ‘Hem trobat l’avió d’Algèria. L’hem localitzat cinquanta quilòmetres al nord de la frontera amb Burkina Faso, a la regió de Gossi’, ha anunciat el general Gilbert Diendiere, de l’exèrcit de Burkina Faso. 

L’avió s’havia enlairat de l’aeroport d’Ouagadougou, a Burkina Faso, i anava a la capital d’Algèria. Havia demanat permís per modificar la ruta per mala visibilitat i pel risc de col·lisió amb un altre aparell. 

El corresponsal de la BBC a Mali ja apuntava que la primera hipòtesi que es prenia en consideració com a causa de la desaparició era la tempesta que hi havia en aquell moment. L’avió ha desaparegut a Gao, al nord de Mali.

Dos mallorquins, entre la tripulació

L’última vegada que s’havia vist l’avió era a les 3.55 de la matinada, hora nostra, sobre Gao, Mali. En el vol AH 5017 hi havia 110 passatgers i una vuitantena tenien la ciutadania francesa. Dels sis membres de la tripulació, els dos que pilotaven l’aparell eren de les Illes Balears. El pilot es diu Agustín Comeron i és de la Cabaneta i la primera oficial es diu Isabel Gost i és de la Pobla. L’avió és propietat de la companyia espanyola Swiftair, que lloga avions a unes altres companyies aèries.

L’empresa Swiftair n’informava, de la desaparició, en un comunicat: ‘Swiftair informa que un avió MD83 de la companyia, operat per Air Algerie, s’ha enlairat a les 1.17 Z de Burkina Faso amb destinació a Alger i amb hora prevista d’arribada a les 5.10 Z no ha arribat a la destinació. No es té contacte fins ara amb l’aeronau.’

Swiftair diu que l’avió era un MD-83 / n 53190 amb matrícula EC-LTV, fabricat l’any 1996. L’aparell tenia dos motors de Pratt & Whitney, i capacitat per a 165 passatgers. La companyia ja ha dit que coordinaria esforços amb Air Algerie i oferiria ‘tota l’assistència necessària a les autoritats’ per mirar d’aclarir les causes de l’accident’.

La recerca es concentra en una àmplia zona de territori de Mali, a la regió de Gao. França ha activitat gabinets de crisi, i les autoritats franceses han anat informant els familiars dels passatgers, d’acord amb la llista que els ha ofert el govern de Burkina Faso.

França també ha enviat dos caces a la regió per mirar de trobar restes de l’aparell, i també ho han fet els algerians i les forces de l’ONU.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any