482 vots fan a Carulla presidenta de l’Orfeó Català

  • Pau Duran es va retirar ahir de les eleccions

VilaWeb
Redacció
24.07.2014 - 22:30

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Mariona Carulla ha estat elegida presidenta de l’Orfeó Català amb 482 vots, 97 menys que les anteriors eleccions, dels quals 154 han estat presencials i 366 per correu. Amb un cens de 1.225 socis amb dret a vot ( l’any 2010 eren 1660), la participació ha estat inferior al 50%. L’assemblea s’ha desenvolupat amb normalitat, i el fins el dia abans candidat opositor ni tan sols ha fet acte de presència. Tot i que la seva candidatura es va retirar ha obtingut 14 vots han estat per a ell, 2 dels quals amb vot presencial, que han estat declarats nuls.

La cursa electoral havia començat amb dos candidats: Carulla i Pau Duran, però aquest va decidir retirar a l’últim moment la seva candidatura argüint favoritismes per part de la junta directiva. Mariona Carulla es va referir al gest de Duran i li va retreure que no hagués volgut enfrontar-se en les eleccions. ‘La seva actitud és irresponsable perquè ha pogut malmetre la institució’, va dir Carulla, que es va mostrar indignada amb l’actitud de Duran al llarg de la campanya electoral. 

Mariona Carulla a volgut enviar un missatge de tranquil·litat als socis de l’Orfeó. S’ha compromès a seguir treballant “amb la mateixa il·lusió, compromís i rigor mantingut fins ara”. La presidenta ha exposat que per a la candidatura que ha encapçalat, “és una gran responsabilitat representar a una institució centenària, que ja des del seu principi va definir com als seus valors fundacionals el foment de la música i molt especialment el cant coral”.

També ha volgut resaltar els quatre eixos fonamentals del seu projecte. En l’àmbit artístic, la presidenta ha subratllat l’objectiu de fer recerca de l’excel·lència , amb l’Orfeó al centre de tot. En segon lloc ha apuntat el manteniment del model d’èxit que va suposar la refundació organitzativa duta a terme el 2012; El tercer eix enumerat ha estat una aposta decidida per invertir en el talent, amb els recursos necessaris per millorar encara més l’escola coral del Palau; Finalment, Carulla ha promès màxim respecte i compromís amb la realitat social i cultural del país, com demostra la nostra adhesió al Pacte Nacional pel Dret a Decidir i el projecte Clavé XXI.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any