La mesa de l’Orfeó nega favoritismes i manté les eleccions

  • Pau Duran s'ha retirat com a candidat a la junta directiva perquè acusa la mesa d'actuar en favor de l’altra candidatura

VilaWeb
Redacció
23.07.2014 - 19:15

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La mesa electoral de l’Orfeó Català ha negat les acusacions de parcialitat per part de la candidatura de Pau Duran i manté la convocatòria d’eleccions per aquest dijous a la tarda, tot i que Duran havia demanat de suspendre-les. Duran ha anunciat a les quatre que retirava la candidatura a la junta directiva de l’Associació Orfeó Català. La mesa ha explicat que la llei obliga a celebrar les eleccions tot i que només hi hagi una llista electoral. Per tant, al procés que ha de culminar demà es podrà optar només per la candidatura que encapçala Mariona Carulla.

En una conferència de premsa, els membres de la mesa han dit que Pau Duran ha provocat incidents al Palau i tot i això ‘s’han donat tota mena de facilitats a la seva candidatura’.

La renúncia de Duran

Tal i com ha explicat aquest matí en una conferència de premsa, Pau Duran ha reafirmat aquesta tarda que es retirava de les eleccions. En un comunicat, explica que les raons d’aquesta decisió són ‘les ingerències de la junta directiva en funcions en favor de l’altra candidatura’ i ‘la parcialitat de la mesa electoral’.

Socis de l’Orfeó, el nom de la candidatura de Duran, assegura en aquesta nota que ‘renuncia a continuar en un procés electoral que qualifica de viciat’. També expliquen que Socis de l’Orfeó, ‘seguirà la seva activitat per recuperar una entitat associativa, catalana, cultural, diversa, oberta, social, plural i popular’.

Informació relacionada:

Què hi ha en joc a les eleccions del Palau de la Música?

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any