Les joventuts de Compromís encaren una nova etapa

  • Parlem amb Quique Castelló, elegit secretari general aquest cap de setmana · El Bloc Jove ha passat a anomenar-se Joves PV - Compromís

VilaWeb
Redacció
23.07.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El desè Congrés del Bloc Jove va decidir aquest cap de setmana de canviar el nom de l’organització, que passa a anomenar-se Joves del País Valencià – Compromís. També va elegir el nou secretari general, que substitueix Fran Ferri, portaveu adjunt de Compromís. L’encarregat de menar aquesta nova etapa de les joventuts de Compromís és Quique Castelló (Almenara, Plana Baixa), de divuit anys, estudiant de publicitat i relacions públiques. ‘Ho encarem amb moltes ganes i il·lusió, i passe què passe, estem a disposició dels joves del País Valencià’, diu en aquesta entrevista amb VilaWeb. 

Felicitats pel càrrec. Què et va empènyer a encapçalar la candidatura a secretari general de les joventuts de Compromís?
—No tenia pensat de presentar-m’hi, però a la gent major del partit li va semblar que jo podia ser un bon secretari general i m’ho van proposar. A casa em van dir que avant, i a mesura que anava conformant l’equip vaig veure que podríem tirar el carro endavant. Jo vinc de treballar en col·lectius locals, jugue a pilota valenciana i sempre he estat implicat en moviments culturals, sobretot del Camp de Morvedre i de la Plana Baixa.

Un dels punts més destacats del congrés d’aquest cap de setmana és el canvi de nom: de Bloc Jove a Joves del País Valencià – Compromís. A què és degut?
—Volem obrir el que fins ara era el Bloc Jove a tota la ciutadania, a tots els joves del País Valencià, perquè se senten representats per una formació jove. El canvi de nom també és un pas més cap a l’obertura amb els nostres companys de coalició. 

També heu triat una nova coordinadora nacional.
—Sí, i aquesta vegada amb una part de les llistes obertes. Jo només he elegit els caps d’àrea, com ara els d’organització, comunicació i finances. En un dels casos, el fet que una xica de Gent de Compromís estiga dins la coordinadora nacional com a cap d’àrea és un exemple de la nostra obertura a la ciutadania. La coordinadora és formada, en un 80%, per gent nova i força jove, de 18-19 anys.

Aquest congrés s’ha fet quan falta menys d’un any per a les eleccions a la Generalitat. Quins són els principals objectius de Joves PV – Compromís?
—Sobretot farem força perquè s’apliquen polítiques per als joves del país, per assegurar-los un futur al territori i que no hagen d’anar-se’n obligats a estudiar o a treballar fora. Els nostres joves tenen el dret d’estudiar i treballar d’una manera digna, i farem que quan Compromís governe els nostres joves se senten orgullosos de ser valencians i ho diguen sense vergonya. 

Les últimes enquestes apunten que una hipotètica coalició de forces d’esquerres podria governar el País Valencià. Les joventuts de Compromís com el veieu, aquest ‘tripartit d’esquerres’? 
—El ‘tripartit ruïna’ que tantes vegades hem sentit dir a la dreta rància, oi? S’hauria d’estudiar la possibilitat i els pactes que es proposen. Nosaltres no ens doblegarem per res que no encaixe en la nostra manera de fer política, que és una manera de fer totalment diferent de la del PP i també de la del PSOE. Sobre un possible tripartit PSPV-Compromís-EUPV, només el veuríem bé si el PSPV fera un tomb a l’esquerra de veritat i no aplicara les polítiques a què ens ha acostumat aquests últims anys. Però tot això cal estudiar-ho i esperar si arriba el moment. Nosaltres treballarem per guanyar les eleccions i no farem un pacte per a governar i quedar-nos en el poder. 

Quina relacions teniu amb les joventuts de formacions com ara Iniciativa del Poble Valencià i ERPV?
—Iniciativa són els nostres companys de coalició i les relacions van molt bé, dins un context de pluralitat democràtica i d’opinions. Sobre les joventuts d’ERPV, en el congrés vam aprovar que començaríem a parlar-hi, perquè després d’haver entrat en el grup dels Joves Nacionalistes d’Europa entenem que és hora de reunir-nos, parlar i fer força conjuntament. La nova coordinadora nacional de Joves PV – Compromís estem convençuts que hi parlarem, arribarem a molts acords i podrem treballar junts en un futur. 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any