Rosell defensa al jutge la legalitat dels contractes de Neymar

  • L'ex-president del Barça diu que no va llegir-ne la 'lletra petita'

VilaWeb
ACN
22.07.2014 - 19:19

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’ex-president del F.C. Barcelona, Sandro Rosell, ha defensat al jutge de l’Audiència Nacional espanyola la plena legalitat dels contractes de Neymar. El jutge Pablo Ruz  li imputa un delicte d’apropiació indeguda pel fitxatge del jugador. Segons que ha explicat l’advocat del soci Jordi Cases, Felipe Izquierdo, Rosell ha admès que no es va llegir la ‘lletra petita’ dels contractes, però ha reiterat que un cop estudiats els considera ajustats a la llei. En aquest marc, ha reiterat que el jugador del Barça va costar 57 milions d’euros.

Rosell ha declarat durant gairebé tres hores al jutge Ruz, que creu que Rosell i el club van evitar de pagar a Hisenda 9,1 milions d’euros pel fitxatge de Neymar evitant declarar part del cost real del traspàs. Rosell, per contra, ha reiterat que tots els contractes són correctes i que no hi ha hagut cap mena de frau al fisc. 

Rosell ha respost totes les preguntes, tant es del jutge, que l’ha interrogat durant una hora i mitja, com les del fiscal anticorrupció i l’advocat del soci Jordi Cases, així com la seva pròpia defensa. 

El jutge, que també ha citat el representant legal del club, Antoni Rossich, i l’auditor de la firma Deloitte, Artur Maich, haurà de decidir en les pròximes jornades si cita també a declarar el pare de Neymar i l’actual president del F.C. Barcelona, Josep Maria Bartomeu. 

La querella de Jordi Cases té el seu origen en la suposada negativa del club a facilitar-li informació sobre el cost real del fitxatge de Neymar. Rosell va assegurar que Neymar havia costat 57 milions d’euros, mentre que el soci i diversos mitjans van elevar la xifra a 95.

Eren 57,1 milions d’euros, dels què 40 havien anat a parar a la societat Neymar & Neymar, propietat del pare del jugador, més 17,1 que s’havien pagat en concepte de drets federatius. S’hi havia de sumar 16,9 milions més per acords amb el Santos per la celebració de partits amistosos (9) i pels drets sobre tres jugadors del planter (7’9).

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any