Espadaler descarta que Mas i Duran siguin rivals en unes eleccions

  • 'S'ha de votar, tant sí com no', diu el nou secretari general de CiU

VilaWeb
VilaWeb
ACN
22.07.2014 - 13:52

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El secretari general de CiU, Ramon Espadaler, ha descartat aquest dimarts que el seu predecessor en el càrrec i president del comitè de govern d’UDC, Josep Antoni Duran i Lleida, tingui intenció de presentar-se contra Artur Mas en unes futures eleccions. ‘La voluntat de Duran i d’Unió és fer pinya amb CDC, perquè no podem anar segmentant els espais polítics i fent-los cada cop més petits, amb un Parlament atomitzat on gairebé sigui impossible prendre les decisions. No estem en aquest escenari’, ha assegurat Espadaler a Catalunya Ràdio. Sobre la consulta, ha insistit que ‘s’ha de votar tant sí com no’. ‘No contemplem cap altra sortida que no sigui per la via democràtica’, ha subratllat.

Espadaler ha reconegut que hi ha hagut moments que dins de CiU ‘no tothom ha pensat exactament igual’, però ha defensat que l’important és que la federació ha estat capaç de superar aquestes diferències ‘des de la suma’. De fet, ja ha augurat que això continuarà passant en el futur, perquè si fossin dos idèntics, no caldria que fossin dos partits, sinó només un. De fet, al seu parer, el que dóna sentit a CiU és precisament que acull un ventall ampli de sensibilitats.

El també conseller d’Interior ha defensat que el moment escollit per fer efectiu el relleu de Duran és l’idoni perquè ‘no neix de la conjuntura ni de la precipitació’.

Pel que fa a les declaracions d’ERC demanant-li més lleialtat que no pas la que hauria demostrat Duran, Espadaler ha reconegut que no comparteix la visió d’Anna Simó, perquè ‘la lleialtat de Duran respecte a Mas i respecte a la federació és total i absoluta’. ‘Nego la major’, ha dit.

Pel que fa a la consulta, ha defensat que ‘s’ha de poder votar tant sí com no’, i ha afegit que s’ha de fer ‘a l’empara d’un marc legal’. ‘Aquesta voluntat de donar una sortida democràtica expressada a les urnes s’ha de mantenir, no es tracta d’un tacticisme, no és una obsessió de quatre partits polítics, és una demanda profunda’, ha argumentat.

També ha avisat que el Govern no s’oblidarà de la consulta a canvi que l’Estat li aboni els deutes pendents, i ha remarcat que és obligació del govern espanyol retornar aquests recursos.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any