Sandro Rossell, a l’Audiència espanyola

  • Hi declara com a encausat per suposada apropiació indeguda en el fitxatge de Neymar

VilaWeb
VilaWeb
ACN
22.07.2014 - 10:09

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’ex-president del F.C. Barcelona Sandro Rosell declara avui com a encausat a l’Audiència espanyola. El jutge Pablo Ruz li atribueix un delicte fiscal per un suposat frau de 9,1 milions d’euros en el fitxatge de Neymar. Rosell ha arribat a l’Audiència a dos quarts de deu del matí acompanyat del seu advocat, Ignacio Ayala. Poc abans ho havia fet l’advocat del soci Jordi Cases, Felipe Izquierdo. El jutge també ha cotat a declarar aquest dimarts el representant del club -la entitat també està imputada- Antoni Rossich, i l’auditor de Deloitte, Artur Amich.

Rosell va ser encausat el passat mes de gener després que el soci Jordi Cases interposés una querella contra ell per un cas de suposada apropiació indeguda en la distracció de 40 milions d’euros en el fitxatge de l’astre brasiler.

L’expresident del Barça, que va presentar la dimissió el 23 de gener, havia d’haver declarat davant el jutge el passat 13 de juny, però el seu advocat, Ignacio Ayala, va demanar una pròrroga adduint que tenia un altre judici en aquelles dates.

El jutge té previst preguntar-li pels signants dels contractes que estan sota investigació. Precisament set d’aquests contractes van ser signats per l’actual president del Barça, Josep Maria Bartomeu, i el pare de Neymar, fet que ha propiciat la imputació de club.

Juntament amb Rosell, aquest dimarts passaran pel despatx del jutge Ruz el representant legal del F. C. Barcelona, Antoni Rossich, que haurà de respondre per la imputació al Barça per un delicte fiscal pel suposat frau dels 9,1 milions d’euros en impostos en el fitxatge de Neymar.

El club ja va lliurar al jutge els contractes del fitxatge de Neymar en la fase prèvia de la instrucció i posteriorment va ingressar a Hisenda 13,5 milions d’euros per pagar qualsevol deute que es pugui derivar del cas.

Un informe de l’Agència Tributària, però, sosté que el club va cometre un delicte fiscal perquè va deixar de pagar a Hisenda 9,1 milions d’euros de l’IRPF dels No Residents pel fitxatge del brasiler. Són 2,4 milions al 2011 i 6,7 al 2013.

Una quantitat que podria créixer encara més, fins als 11,7 milions d’euros, si es computa un possible frau de 2,6 milions d’euros al 2014.

Aquest dimarts també declararà l’auditor de Deloitte, Artur Amich, per explicar els resultats dels informes d’auditoria que es van fer al club als anys 2012 i 2013 sobre els comptes de l’entitat-

La querella de Jordi Cases té el seu origen en la suposada negativa del club a facilitar-li informació sobre el cost real del fitxatge de Neymar. Rosell va assegurar que Neymar havia costat 57 milions d’euros, mentre que el soci i diversos mitjans van elevar la xifra a 95.

Eren 57,1 milions d’euros, dels què 40 havien anat a parar a la societat Neymar & Neymar, propietat del pare del jugador, més 17,1 que s’havien pagat en concepte de drets federatius. S’hi havia de sumar 16,9 milions més per acords amb el Santos per la celebració de partits amistosos (9) i pels drets sobre tres jugadors del planter (7’9).

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any