El BBVA es queda Catalunya Banc

  • Va guanyar la subhasta que es va fer ahir · També hi participaven el Santander i Caixabank

VilaWeb
Redacció
22.07.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El BBVA va guanyar ahir la subhasta per a adjudicar-se Catalunya Caixa, perquè va fer una oferta millor que la del Banc Santander i Caixabank. El BBVA, presidit per Francisco González, va oferir gairebé mil milions d’euros. El FROB, propietari del 98,4% de Catalunya Banc conjuntament amb el Fons de Garantia de Dipòsits, ha informat que l’oferta del BBVA per adquirir l’entitat catalana era de 1.187 milions d’euros, un xifra que ha superat en 200 milions o que ha estat un 50% per sobre de la segona millor oferta presentada entre els altres dos bancs que havien participat a la subhasta: Banc Santander i CaixaBank.

La nota del FROB explica que l’oferta preveu la possibilitat de limitar la transmissió només al 98,4% de la propietat, la part que està en mans del Frob i del Fons de Garantia de Dipòsits, cosa que suposaria un ‘ajustament’ en el preu final, sense especificar en quina quantitat. La decisió final sobre si es compra el 98,4% o el 100% de la propietat es prendrà després de valorar les condicions de venda amb la Comissió Europea.

En el comunicat s’especifica que en les condicions de venda no s’inclou una fórmula d’Esquema de Protecció d’Actius, com si s’establia en les primeres vendes d’entitats que va fer el FROB.

En el comunicat també s’informa que com que l’oferta del BBVA ha superat en 200 milions o que ha estat un 50% superior a la presentada per la segona millor oferta presentada per una de les altres dues entitats que han participat en la subhasta (Banc Santander i CaixaBank), l’adjudicació de l’entitat s’ha fet en la primera volta sense necessitat de celebrar una segona volta.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any