John Kerry i Ban Ki-moon van a Egipte per impulsar un alto-el-foc a Gaza

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
22.07.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El secretari d’estat dels Estats Units, John Kerry, va arribar ahir al Caire per impulsar un alto-el-foc a la franja de Gaza, on l’ofensiva militar d’Israel ja ha mort mig miler de palestins. També és a Egipte el secretari general de l’ONU, Ban Ki-moon, que vol tractar amb les autoritats del país sobre la crisi de Gaza.

Segons fonts oficials egípcies citades per Reuters, Egipte podria modificar la proposta de treva per fer possible que l’aprovés Hamàs i es pogués posar fi a la violència. 

Justament, el braç armat de Hamàs va assegurar que ahir havia mort deu militars israelians. L’exèrcit israelià, per una altra banda, va confirmar la mort de set soldats seus a la franja de Gaza, que s’afegeixen a la vintena de soldats i als dos civil morts des del començament d’aquest darrer conflicte armat.   

Els atacs israelians a Gaza van fer ahir onze morts, entre els quals quatre infants, a més d’una seixantena de ferits. 

Indignació per la foto d’un soldat israelià a Instagram 

El soldat israelià Mor Ostrovski, de vint anys, va penjar al seu compte d’Instagram una foto on es veia com apuntava un nen palestí amb el punt de mira d’un rifle. Més tard Ostrovski va tancar el compte i va dir que la fotografia no era seva, que l’havia trobada a internet. L’exèrcit israelià va reaccionar al·legant que aquesta acció no concordava amb els seus valors. 

A les xarxes socials hi va haver una allau de crítiques. Entre més, la del grup de soldats veterans israelians, que va condemnar la foto i va escriure al seu mur de Facebook: ‘L’ocupació és això. Això és el resultat del control militar sobre la població civil.’

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any