Els Bush i els Bin Laden: vells coneguts.

VilaWeb
Redacció
29.10.2001 - 07:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Divendres passat la família Bin Laden anunciava de manera pública que es desvinculava totalment del banc The Carlyle Group de Washington, venent les seves participacions en el mateix. Aquest banc està especialitzat en temes de defensa, és propietat d’alts càrrecs de les anteriors administracions republicanes i compta entre els seus membres principals amb George Bush (pare) qui té al seu càrrec els interessos del Carlyle, precisament a l’Aràbia Saudí. (podeu llegir aquí la notícia, publicada per Los Angeles Times). Pocs dies després dels atacs de l’onze de setembre el Wall Street Journal publicava un article on es preguntava sobre les relacions de la família Bush i la família Bin Laden. I des d’aleshores han anat apareguent informacions que compliquen sobremanera la trama i que arran la notícia de divendres han crescut sobremanera.

Entre altres coses s’ha recordat que els Bin Laden varen financiar la primera empresa petroliera de George Bush fill, el 1979. Que posteriorment el banquer saudita Khaled Bin Mahfouz va salvar aquesta empresa, Harken Energy Corporation, de la fallida, a demanda dels Bin Laden. (Mahfouz ara és considerat un dels financers de Bin Laden i la seva germana està casada amb ell). Que els Bin Laden i els Bush varen estar relacionats de nou en l’escàndol del BBCI, que va fer fallida el 1991. Que el director del Prime Commercial Bank, propietat del representant de Bin Mahfouz als Estats Units, és membre del consell del Carlyle. Que el nou ambaixador americà a l’Aràbia està en l’òrbita dels banc. I que el Carlyle va ser un dels màxims financers de la campanya de Bush fill. Una complicada història, en definitiva, que desvetlla una proximitat personal entre Bush i Bin Laden més que sorprenent.


———-


+ Dossier especial de Nosaltres.Com: href=”http://nosaltres.vilaweb.com/info/vilaweb/actualitat.temes?tema=568942″>Ossama Bin Laden.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any