Els pro-russos entregaran les caixes negres a Malàisia

  • Obama demana a Putin que intervingui · Els cossos seran transportats als Països Baixos

VilaWeb
Redacció
21.07.2014 - 20:09

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El primer ministre malaisi, Najib Razak, ha explicat que els pro-russos entregaran aquest vespre les dues caixes negres de l’avió atacat per un míssil el proppassat dijous. Es van morir tots els qui hi viatjaven i fins avui hi ha hagut molts entrebancs perquè els cossos fossin transportats. Un tren amb vagons refrigerats ha dut dos-cents vuitanta cossos a la ciutat de Kharkiv, controlada pel govern ucraïnès. És previst que aquesta nit siguin transportats als Països Baixos. 

D’una altra banda, el president dels EUA, Barack Obama, ha demanat directament al president rus, Vladimir Putin, que empri la seva influència perquè els rebels deixin de ‘manipular’ les restes de l’avió. Obama ha amenaçat Rússia amb ‘un major aïllament internacional’ si no permet que la investigació sobre el sinistre tiri endavant.

A Dònetsk, la ciutat més important de la zona controlada pels pro-russos avui hi hagut enfrontaments.

Els Estats Units afirma que disposa de proves contundents de la responsabilitat dels pro-russos en l’enderrocament de l’avió de Malaysian Airlines sobre territori ucraïnès. Tanmateix, cap dels dos bàndols ha reconegut el llançament del míssil.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any