El TSJ valencià anul·la la jubilació forçosa als 65 anys del personal sanitari

  • La sentència obliga a readmetre el personal afectat i abonar el salaris que ha deixat de percebre des del dia de la jubilació

VilaWeb
ACN
21.07.2014 - 19:50

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La secció segona de la sala contenciós administrativa del Tribunal Superior de Justícia valencià ha estimat el recurs interposat pel sindicat CSI-F i ha anul·lat l’ordre de 2013 que obligava el personal sanitari a jubilar-se de manera forçosa als 65 anys. Segons que ha informat el sindicat a través d’una nota de premsa, la sentència obliga a readmetre el personal afectat i abonar el salaris que ha deixat de percebre des del dia de la seva jubilació forçosa. Així mateix, permet de continuar en actiu als treballadors que ho desitgin un cop que han complert els 65 anys.

La sentència, facilitada pel sindicat, reconeix la manca de negociació per part de l’administració i admet que no es va consultar en la taula de negociació aquest canvi en les condicions dels treballadors públics.

El TSJ valencià al·ludeix a la necessitat d’un informe previ del Consell Jurídic Consultiu com a ‘control preventiu de la legalitat, de naturalesa essencial, de les disposicions de caràcter general i de determinats actes de l’administració’. És en la manca d’aquest informe en què basa el tribunal ‘la nul·litat radical del text aprovat’.

La sentència també argumenta l’anul·lació en base a la manca d’una ordre de rang superior donada la naturalesa del personal afectat, estatutari i funcionari i el seu caràcter de norma d’aplicació de les previsions d’una llei estatal.

A través d’una nota de premsa, el sindicat ha considerat una gran notícia la decisió del TSJPV, ja que ‘l’ordre de jubilació forçosa ocasionava un greu perjudici als interessats perquè se’ls priva del seu dret a continuar en el servei actiu tot i que es trobin en perfectes condicions per fer-ho’.

Així mateix, el CSI-F assenyala que la decisió judicial permetrà a la sanitat valenciana ‘aprofitar el bagatge d’aquests professionals més anys per oferir una atenció més adequada al ciutadà’ i insta la conselleria de Sanitat a acatar la sentència.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any