EUPV proposarà a les corts de prohibir els bous al carrer

  • Fa poc una jove resultà greument ferida a Picassent per la cornada d'un bou

VilaWeb
ACN
21.07.2014 - 15:51

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La diputada d’Esquerra Unida del País Valencià (EUPV) Esther López Barceló ha anunciat que el seu grup parlamentari presentaria una proposició no de llei a les Corts Valencianes per a exigir la prohibició dels bous al carrer. En una nota, López Barceló considera que aquesta festa ‘comporta un alt nivell de perillositat, causant morts i ferits greus com és l’últim cas a Picassent’, on una jove ha resultat greument ferida. La formació creu que en molts casos no es compleixen les normes de seguretat i que, a més, hi ha maltractament dels animals.

Heus ací el vídeo de l’incident d’aquest cap de setmana a Picassent:

López Barceló diu que el govern valencià ha de considerar ‘d’una vegada per totes la prohibició dels bous als carrer, una festa que tots els anys causa ferits greus i morts’.

Per ella, prohibir aquests esdeveniments ‘no pot considerar-se com un atac a les tradicions, sobretot quan es posa en perill la vida de les persones i els drets dels animals. S’ha de modernitzar la festa, adaptar-la a les normatives europees contra el maltractament d’animals i convertir-la en respectuosa per damunt de tot’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any