El Central Park de Nova York, escenari de les actuacions de Mishima, Txarango i Headbirds

  • Amb el lema 'Catalan Sounds on Tour', el concert s'ha organitzat amb la col·laboració de l'Institut Ramon Llull (IRL) i s'emmarcava en el SummerStage Festival

VilaWeb
ACN
21.07.2014 - 11:42

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els novaiorquesos i tots aquells que gaudien d’una relaxada tarda de diumenge a l’emblemàtic Central Park es van topar amb l’actuació de tres de les formacions catalanes amb més projecció: Mishima, Txarango i el discjòquei Headbirds. L’objectiu: internacionalitzar els músics i intèrprets catalans. Amb el lema ‘Catalan Sounds on Tour’, l’actuació es va emmarcar en el SummerStage Festival de la ciutat, organitzada per la City Parks Foundation i que en aquesta ocasió hi ha participat també l’Institut Ramon Llull (IRL). El certamen és un programa d’actuacions gratuïtes que es duu a terme entre juliol i setembre per donar a conèixer la riquesa i diversitat cultural.

La col·laboració entre les dues entitats va començar fa tot just un any, quan l’IRL va convidar la directora artística del SummerStage Festival, Erika Elliott, al Mercat de Música Viva de Vic i a la Fira de Tàrrega. 

El concert es va celebrar aquest diumenge al vespre, hora catalana, al Rumsey Playfield, entre la Cinquena Avinguda i el carrer 69. El primer a sortir a l’escenari ha estat el DJ Heardbirds, que ha precedit als Mishima. El ritme de Txarango ha tancat el recital. També aquest diumenge, la cantant Clara Sanabras va presentar el seu darrer treball ‘El vol dispers’ en una actuació al Joe’s Pub.

Aquesta presència catalana seguirà fins, com a mínim, aquest mes de juliol. El pròxim 27 de juliol, en el marc del Between the Seas Festival Mediterranean Performing Arts, es farà la lectura dramatitzada de ‘Trilogia de la Indignació’ (Contra el progrés, Contra l’amor i Contra la democràcia), del barceloní Esteve Soler.


Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any