Oriol Pujol renuncia l’acta de diputat i els càrrecs de Convergència

  • CDC ha anunciat una reunió extraordinària del comitè executiu avui al vespre per a analitzar la decisió

VilaWeb
Redacció
14.07.2014 - 19:05

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Oriol Pujol ha anunciat en un comunicat que deixa la secretaria general de Convergència Democràtica de Catalunya i també l’acta de diputat al parlament. Pujol apunta que caldrà ‘molta fortalesa interior, molta cohesió i molt de convenciment’ per a fer efectiu el dret de decidir dels catalans en aquest segon semestre d’un any clau, i considera que la provisionalitat en què s’ha instal·lat CDC a causa del seu encausament en el cas ITV, ‘tot i haver estat una bona solució temporal, no serà prou forta per donar solucions i respostes per als propers i decisius mesos’. El comitè executiu nacional del partit es reuneix avui al vespre extraordinàriament. La direcció decidirà en les properes setmanes la manera de reorganitzar-se.

Pujol ja no prendrà part en el ple de la setmana que ve al parlament, que és l’últim de l’actual període de sessions. I és que ja ha registrat la petició per deixar l’acta de diputat, una comunicació que la mesa del parlament haurà de prendre en consideració quan es reuneixi demà.

Heus ací el comunciat de renúncia íntegre d’Oriol Pujol:

La necessitat d’encarar el segon semestre d’un any clau i històric com aquest 2014

La provisionalitat en què viu Convergència Democràtica de Catalunya fruit de la delegació de funcions de la secretaria general, tant bon punt vaig saber que m’havien imputat el mes de març del 2013, s’ha resolt
satisfactòriament durant aquests darrers 16 mesos, tant en l’àmbit parlamentari com en el del partit. Tant per mantenir la necessària estabilitat parlamentària, i el suport al Govern, com per la gestió del partit, la seva coordinació institucional i per fer front a les diferents conteses electorals que s’han esdevingut.

Una altra cosa és com afrontem aquest segon semestre de l’any: el 9 de novembre, l’organització i la participació a l’11 de setembre i, més endavant, les eleccions municipals del proper mes de maig… Sóc conscient que ens vénen mesos on ens cal molta fortalesa interior, molta cohesió, molt convenciment per a continuar tota la tasca empresa, especialment en el procés nacional i en la capacitat i voluntat de fer efectiu el dret a decidir dels catalans. I és en el marc d’aquest repte, en què anuncio les mesures que prenc:

–Resoldre sòlidament i de manera permanent, amb la voluntat de posar fi a l’interinatge, la delegació de funcions de la secretaria general de CDC, de manera que els màxims òrgans de direcció del partit  i el seu
Consell Nacional, puguin acordar la nova estructura i responsabilitat sense alterar, en cap cas, el plantejament estratègic i ideològic que ja vam decidir col·lectivament en el congrés de Reus.

–Renunciar a la meva acta de diputat al Parlament de Catalunya, perquè també des d’aquesta institució hi hagi el màxim esforç i energia concentrats en què el procés surti bé.

Sempre havia mencionat la importància de la reversibilitat en les meves decisions. Deia que qualsevol decisió pogués ser reversible i aquestes no ho són. No ho són perquè la provisionalitat en què ara estem instal·lats, tot i haver estat una bona solució temporal, no serà prou forta per a donar solucions i respostes per als propers i decisius mesos.

Una provisionalitat, que, en contra del meu desig, ha estat i podria continuar essent massa llarga.

Prenc aquestes decisions ara, perquè el proper període de sessions al Parlament, i també el proper curs polític del partit, engeguin amb l’ordre, lideratge i persones que Convergència necessita per a poder donar la màxima garantia que el procés sortirà bé.

Vaig plegant de tot per no perjudicar en res.

Oriol Pujol.

Barcelona, 14 de juliol de 2014

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any