La Fira del Món del Foc de Banyoles al ‘Fes Ta Festa’

  • L’edició 2011 del programa entrevista a Non Casadevall, promotor de la fira foguera

VilaWeb
Redacció
12.07.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Aquesta setmana ens posem barret de palla i roba vella per endinsar-nos en la quarta edició de la Fira del Món del Foc que es farà a Banyoles del 18 al 20 de juliol. L’organitza la colla local Gàrgoles de Foc conjuntament amb la Federació de Diables i Dimonis de Catalunya. Non Casadevall, responsable de l’organització de la festa, ens en explicarà els detalls en una entrevista.

També presentarem una novetat discogràfica: el CD dedicat a Francesc Perich i Escosa que ha enregistrat la cobla Ciutat de Girona. És el primer volum de la nova col·lecció Fonoteca de Cobla-Compositors gironins. Al llarg del programa n’escoltarem dues mostres: la sardana ‘Stakanovitch’ i els vals-jota ‘Brises du matin’.

A els vídeos recomanats de la setmana hi tenim un You Tube on s’hi mostra la visió insòlita d’un pilar caminant des del punt de vista d’un casteller. La peça va ser enregistrada per la festa major de Sant Pere de Reus d’enguany i és el resultat de posar-se una càmera a la faixa. També escoltarem una peça musical relacionada amb el vídeo: la versió del grup Bufalodre del tradicional ‘ball de valencians’ reusenc.

I a les seccions fixes, aquesta setmana hi ha la ‘Crònica castellera’, on en Carles Esteve parla de la darrera actuació dels Minyons de Terrassa. A ‘Dites i refranys’ en Víctor Pàmies reflexiona sobre la popular dita ‘Tal faràs, tal trobaràs’ i a ‘Històries de gegants’ coneixerem a la parella de Girona. En Francesc Sànchez Carcassés ens presenta a ‘Cants de taverna’ l’havanera ‘Viajera’. Finalment també podreu conèixer ‘La casa de la Festa Major de Vilafranca del Penedès’ de la mà de l’Albert Rumbo i de l’Elena Mayor.

Enllaços
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any