No al Consorci

VilaWeb
VilaWeb
EUPV Ontinyent
08.07.2014 - 18:52

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els partits majoritaris PP i PSOE, amb el vist-i-plau de Compromís, fan que la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida es rendisca davant les imposicions del Consorci de Conselleria i que transporte els residus de tota la comarca a la planta de residus que el consorci té a Ròtova, amb la qual cosa acabem de dinamitar la viabilitat del nostre pla de minimització de residus propi.

EU ja va manifestar en el Ple de novembre de 2011, en una Mancomunitat presidida en llavors per Filiberto Tortosa, que el camí judicial era una via que no ens portaria a bon port, que calia un compromís polític profund. El fracàs de les negociacions polítiques de l’actual president de la Mancomunitat, el ‘popular’ Juan Puchades, amb els representants del seu propi partit davant la Generalitat i sobretot amb la consellera Isabel Bonig han portat el Pla Comarcal de Minimització de Residus de la Vall d’Albaida a un atzucac, qui lluny de resoldre els interessos de la ciutadania i de la comarca pel que fa a la gestió i tractament dels residus s’ha dissolt en conflictes judicials.

Desprès, l’auto judicial i la sentència del TSJ que fixa en vint dies el compliment del trasllat dels residus a la planta de Ròtova, i de la sanció de 1.500 euros per l’incompliment d’aquesta mesura, no deixen marge de maniobra.

La Mancomunitat es troba en aquests moments amb els braços plegats, frustrant les pretensions i mobilitzacions de la Plataforma de Residus d’efectuar una gestió pròpia portada a terme amb el desenvolupament i la millora del nostre propi pla comarcal de minimització dels residus. Des d’EU mostrem tot el nostre suport, tal com sempre hem fet, al nostre pla de minimització i ens continuarem oposant a l’entrada al Consorci. A més, continuarem lluitant conjuntament amb la ciutadania per tal de donar suport al nostre pla i mostrarem la nostra negativa a entrar al Consorci (encara que la llei ens obligue, nosaltres hem guanyat la batalla moral de fer entendre al conjunt de la ciutadania que amb l’entrada al Consorci pagarem més a canvi d’una gestió mediambiental pitjor i un mal tractament dels residus que generem). El fem no és un negoci per a afavorir els beneficis d’uns pocs amiguets en detriment de la gran majoria. 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any