Mollerussa recupera el Salt del Duran

  • Fa uns mesos es va habilitar la banqueta del Canal fines el Salt

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’Ajuntament de Mollerussa ha enllestit aquesta setmana les obres de rehabilitació del Salt del Duran con a zona per activitats de lleure. En aquest sentit l’espai roman obert al públic en general i a les entitats que hi vulguin organitzar activitats.

En la visita d’obres que s’ha fet avui divendres al matí a l’espai l’alcalde, Marc Solsona, acompanyat del primer tinent d’alcalde i coordinador de les Àrees Municipals, Josep Simó, i del regidor d’Urbanisme, Jaume Segura així com del cap de la brigada d’obres Joan Blanch, ha destacat la importància i la necessitat d’arranjar aquesta zona ja que Mollerussa i la comarca recupera un indret històric, ple de tradició i identitari per a la ciutat i també pel Pla d’Urgell.

Rehabilitació i aprofitament

Josep Simó, ha explicat a bastament totes les actuacions que s’hi ha hagut de fer per recuperar aquest espai natural i que han significat gairebé condicionar tot el complex ja que, a banda de condicionar la mina d’aigua, canalitzar i fer drenatges nous per conduir les aigües subterrànies i millorar els diferents sortidors d’aigua també s’hi ha construït un banc de pedra que delimita la part interior aprofitant els desnivells del complex i s’ha pavimentat i empedrat el camí de descens fins a l’edifici del Sant del Duran ja que es trobava en molt mal estat. A més, també s’ha construït una barana a tot l’entorn aprofitant les bigues que es van traure de la piscina coberta l’any passat en les obres de condicionament de la teulada. Igualment s’ha netejat la teulada de la casa del Salt i tot el seu interior. S’han plantat 450 heures entre les pedres i també trèvol a tot el voltant.

Recursos propis

Les obres han estat fetes a través de la brigada municipal i han suposat una inversió de prop de 15.000 euros finançats, principalment per l’empresa Sorea, dins del conveni anual que manté amb l’Ajuntament com a concessionària dels servei municipal d’aigua potable. L’alcalde ha posat en valor el fet que la mà d’obra s’hagi fet amb recursos propis ja que hagués estat impossible dur-la a terme si s’hagués hagut de contractar una empresa externa.

Banqueta

Així mateix, el tinent d’alcalde, J. Simó, ha recordat que aquesta actuació complementa la que ja es va fer durant el primer trimestre de l’any a la zona de la banqueta del canal, en la que l’Ajuntament va destinar dos persones contractades a través del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i que va consistir a retirar la brossa i arbustos que s’acumulava als costats del canal i dificultaven el pas dels vianants. En aquest sentit, Solsona ha recordat que Mollerussa va assumir la millora de la banqueta, on també s’hi posaran bancs de pedra, amb el vist i plau dels tres municipis per on passa bona part del recorregut: Miralcamp, Vilanova de Bellpuig i Golmés (municipi al terme del qual es troba aquest enclavament de Mollerussa).

Finalment Solsona ha dit que, un cop finalitzat tot el condicionament i millora de la zona, tots els veïns podran gaudir d’aquest espai d’oci i esbarjo, igualment ha comentat que l’Ajuntament posa l’espai a disposició de les diferents entitats de la ciutat que hi vulguin fer activitats. En aquest sentit la Caminada a la llum de la lluna passarà per l’espai recuperat. També ha comentat la possibilitat que les escoles puguin visitar aquest espai per tal que els alumnes coneguin la seva història i ha afegit que aquest és un d’aquells llocs del patrimoni de Mollerussa que ha de comptar amb un cartell explicatiu i identificatiu.

Us recordem que podeu comentar aquesta notícia o qualsevol tema relacionat amb el municipi al Fòrum de Mollerussa.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any