Jorge Fernández Díaz: ‘Una Catalunya independent seria terreny adobat per al terrorisme i el crim organitzat’

  • El ministre de l'Interior espanyol diu que quedaria for dels tractats de la UE, de la OTAN i sense els paraigües protector dels serveis de protecció internacional

VilaWeb
Redacció
24.06.2014 - 19:11

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El ministre de l’Interior espanyol, Jorge Fernández Díaz, ha dit que la independència comportaria a Catalunya la pèrdua de molts dels seus privilegis a nivell internacional. ‘Quedaria en un limb polític, jurídic i fora dels tractats de la UE, de la OTAN i sense el paraigües protector de les agències i dels serveis que garanteixen la seguretat en un món global com el d’avui’, ha subratllat Fernández Díaz, tot afegint que en aquest context ‘seria terreny adobat pel terrorisme i pel crim organitzat en les seves diferents manifestacions’.

Escolteu les declaracions del ministre espanyol:

El ministre de l’Interior espanyol ha fet aquestes manifestacions en el marc d’un dinar informatiu organitzat pel fòrum ABC on ha considerat que les amenaces cada cop són ‘més globals i no entenen de fronteres’. A tot això, ha volgut matisar que ‘parlo de Catalunya com podria fer-ho de qualsevol altre territori que es trobés o aspirés a un estatus com el que pretenen aquestes persones per a Catalunya’. ‘No es pot viure sense aquest paraigües protector en un món globalitzat’, ha conclòs.  

Malgrat tot, Jorge Fernández Díaz ha considerat que parlar d’una possible Catalunya independent no té ‘massa lògica’ perquè, segons ell, ‘seguirà sent el que ha estat sempre, Espanya’. ‘No és que pertanyi a Espanya no, és que Catalunya és sòcia fundadora d’Espanya a través de la Corona d’Aragó’, ha puntualitzat. ‘Per tant Catalunya ha estat Espanya, és Espanya i seguirà sent Espanya tot i que no agradi a alguns ‘, ha conclòs.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any