Un referèndum virtual a Hong Kong desafia les autoritats xineses

  • El moviment Occupy Central impulsa una consulta en línia sobre la manera com s'han d'elegir els candidats a les eleccions del 2017 en aquest territori especial de la Xina

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
22.06.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Aquest cap de setmana el moviment pro democràtic de Hong Kong porta a terme un referèndum per internet sobre el sistema d’elecció de candidats al govern d’aquest territori amb estatus administratiu especial a la Xina. La consulta s’inscriu en la campanya de desobediència civil que impulsa el moviment Occupy Central i es fixa en la manera com s’elegirà el futur cap de l’executiu de Hong Kong el 2017.

Les autoritats consideren que els candidats s’han d’elegir a través d’un petit comitè de persones, mentre que el moviment pro democràtic defensa el dret de la població a elegir-los. Els organitzadors del referèndum esperen que milers de persones participin en la votació per a poder enviar un missatge clar als governs de Hong Kong i Pequín en favor de la possibilitat que la població pugui nominar els candidats a l’executiu d’aquest territori especial el 2017.

La web del referèndum, qualificat d’il·legal per les autoritats locals i estatals, ha rebut els últims dies uns quants ciberatacs.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any