La salut de Jaume Sastre és ‘en situació límit d’alt risc’

  • El mestre porta trenta-nou dies en vaga de fam en defensa de l'escola catalana

VilaWeb
Redacció
15.06.2014 - 17:52

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Avui fa trenta-nou dies que Jaume Sastre va començar una vaga de fam en defensa d’una educació digna en català. I la seva salut se’n ressent. Segons que informa el grup de suport en un comunicat, els metges han advertit que Sastre ‘es troba en una situació límit d’alt risc per a la seva salut’.

El govern de José Ramón Bauzá no s’hi ha pronunciat ni s’ha posat en contacte amb Jaume Sastre i el grup de suport. ‘La sensibilitat d’aquest govern ja ha quedat manifesta’, diu a VilaWeb el músic Biel Majoral, que ha estat al costat de Sastre des del primer dia. I reflexiona: ‘En Jaume ha aconseguit una cosa extraordinària. Ha demostrat l’agressivitat del govern contra el país, la cultura i la llengua.’

Majoral assegura que Sastre continua fort mentalment, però ‘que li comença a fallar el cos’. És per això que dilluns la família i un cercle reduït de persones properes que formen el grup de suport es reuniran valorar la situació i decidir què fer.

Vaga de fam per l’escola catalana

Jaume Sastre va decidir de començar una vaga de fam per a protestar contra el menyspreu del govern balear a les demandes i queixes de la comunitat educativa, que són tot el curs en peu de guerra arran del polèmic decret que discrimina el català a les aules.

El mestre de l’IES Llucmajor, de cinquanta-un any, ha rebut nombroses mostres de suport de tota mena, que també es van fer visibles ahir en al manifestació de Som Escola a Barcelona. De fet, ell mateix va publicar una carta al seu dietari de +VilaWeb dirigida als manifestants i encoratjant a mantenir viva la defensa de la llengua i l’escola.

L’empitjorament de la salut també es va fer notar dijous passat durant una entrevista en directe a TV3. A mitja exposició, la fatiga va obligar Sastre a cedir la paraula al seu company Biel Majoral.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any