Una plataforma impulsada per Ada Colau promou una candidatura per a ‘guanyar Barcelona’

  • 'Guanyem Barcelona' fa públic avui un manifest · Es presentarà en societat el dia 26 · Una trentena de persones conformen en grup promotor

VilaWeb
Redacció
15.06.2014 - 10:10

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

‘Guanyem Barcelona’ és el nom de la plataforma ciutadana impulsada per Ada Colau i una trentena de persones del món acadèmic, veïnal i cultural per a promoure una candidatura a les eleccions municipals de la ciutat. ‘Per construir una candidatura de confluència amb vocació guanyadora, de majories’, diuen en el manifest que han penjat a la web, oberta avui. Els promotors presentaran el projecte en societat el dia 26 de juny.

Entre els promotors de la plataforma hi ha, a més de l’ex-portaveu de la PAH, Ada Colau, el president de la FAVB, Lluís Rabell; l’advocat Jaume Asens; el professor de Dret Gerardo Pisarello; el politòleg Raimundo Viejo; el director Pere Portabella; l’activista veïnal Gala Pin; i fins a una trentena de persones, segons que informa Catalunya Plural. 

‘No volem ni una coalició ni una mera sopa de lletres. Volem defugir de les velles lògiques de partit i construir nous espais que, respectant la identitat de cadascú, vagin més enllà de la suma aritmètica de les parts que els integren. Pensem que la nostra ciutat reuneix les condicions per fer-ho possible’, diuen en el manifest.

Recorden les diverses iniciatives ciutadanes que hi ha hagut aquests darrers anys, les quals ‘han denunciat l’estafa que patim i han evidenciat la incapacitat de la vella política per donar resposta a les necessitats de la gent’, però que aquestes han topat ‘amb l’arrogància de les elits’. Per això defensen que, a més ‘d’enfortir el teixit social i els espais d’autoorganització ciutadana’, ara ha arribat el moment de ‘reapropiar-se’ de les institucions ‘per posar-les al servei de les majories i del benestar comú’. ‘Perquè creiem en el dret a decidir, volem decidir, aquí i ara, com ha de ser la Barcelona que necessitem i desitgem’, afirmen els impulsors.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any