Avanç editorial: ‘The Leftovers’, de Tom Perrotta

  • L'editor de Periscopi, Aniol Rafel, explica aspectes d'aquesta novel·la, que apareixerà el 30 de juny, coincidint amb l'estrena de la sèrie als Estats Units

VilaWeb
M.S.
15.06.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El proper 30 de juny arribarà a les llibreries ‘The Leftovers’ de Tom Perrotta, publicat per Edicions del Periscopi, coincidint amb l’estrena de la sèrie (HBO/CANAL+) en que es basa la novel·la. L’editor, Aniol Rafel, ens ofereix l’obra de Perrotta per primera vegada en català, en una traducció de Marta Pera Cucurell. ‘The Leftovers’ planteja un escenari on milions de persones han desaparegut de la Terra de cop i volta. Sense avís. Sense motiu. Alguns dels que queden hi busquen explicacions científiques, però els més fanàtics creuen que es tracta d’un esdeveniment religiós i proliferen tota mena de sectes. Llegiu-ne un fragment (pdf).

Aniol Rafel, editor de Periscopi, explica a Vilaweb:

«’The Leftovers’ és una novel·la que ens posa davant d’un fenomen difícilment comprensible, la desaparició sobtada de milions de persones a tot el món, i ens planteja diverses reaccions possibles. El desconcert i la fragilitat que mostren els personatges davant de l’arbitrarietat és una constant que ens obliga a plantejar-nos què fem quan no sabem trobar explicacions.»

«L’alcalde de Mapleton, Kevin Garvey, intenta tirar endavant malgrat que la seva família es desintegra i al seu voltant proliferen sectes que troben en la incertesa i la por dels que han quedat a la Terra un camp adobat per créixer i multiplicar-se. Es tracta, al cap i a la fi, d’una novel·la que ens parla de com afrontar la pèrdua, de com tirar endavant sense els que ja no hi són, i de com la fe, la raó i la religió poden arribar a interferir-hi.»

«La traducció de Marta Pera Cucurell posa a disposició del lector en català per primera vegada l’obra de Tom Perrotta, definit per la crítica com ‘el John Steinbeck de la perifèria’ i el ‘Txékhov americà’, amb una novel·la que va ser considerada una de les millors de l’any 2011 als Estats Units per mitjans tan diferents com Kirkus Reviews, Amazon.com, GQ, NPR, The Washington Post, The Seattle Times, O, The Oprah Magazine, The San Francisco Chronicle, The Miami Herald i The Book Page, a més de ser un dels Notable Books del New York Times. El 30 de juny la cadena HBO (‘Game of Thrones’, ‘The Soprano’) estrena una sèrie basada en la novel·la.»

Tom Perrotta (Newark, New Jersey, 1961) és professor d’escriptura creativa a les universitats de Yale i Harvard. És l’autor, entre altres, de ‘Electioni ‘Little Children, que han estat pel·lícules nominades a l’Oscar al millor guió adaptat, així com al Globus d’Or i el premi BAFTA també al millor guió adaptat, entre altres reconeixements. Les novel·les de Perrotta tracten de gent ordinària atrapada en vides que mai no haurien imaginat i on el món està sempre fora del seu control. 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any